La política d’Escolà (Guanyem) no ha recuperat la credibilitat, “que prou falta li fa”

La despesa política d’aquest mandat ha estat desorbitant, com els anteriors mandats. El sou de l’alcalde i les regidores no s’hi ha reduït i en quatre anys de Compromís hem tingut cinc càrrecs de confiança que cobraven tant com els regidors del govern.

AlcaldableCarlesEscolàSi visitem el següent enllaç, hi ha un paràgraf que va publicar Compromís quan hi era a l’oposició que deia el següent:

Hi ha, però, mesures de contenció de la despesa que podem atacar directament: les despeses polítiques. La reducció d’un 30% dels sous del govern i les dietes de l’oposició, l’eliminació dels càrrecs de confiança, són alguns dels exemples que, si bé no resolen tots els problemes econòmics, sí que mostren què hauria de fer la gent que es dedica a gestionar els recursos públics per, d’aquesta manera, contribuir a que la política recuperi credibilitat, que prou falta li fa.

Molt lluny ha quedat aquella proposta de reduir els sous dels integrants del govern un 30% i la reducció de les dietes de l’oposició. Durant aquest mandat, tot s’ha mantingut igual que allò que tant criticaven: les retribucions que han rebut les regidores de Compromís han estat les següents:

  • Alcalde: 55.873,83 € bruts anuals.
  • Regidores: 46.465,12 € bruts anuals.

Pel que fa als càrrecs de confiança, aquells que tant criticava i que volia eliminar per a “contribuir a que la política recuperi credibilitat”, han continuat a l’alça: durant el govern de Compromís hem tingut un total de cinc càrrecs de confiança, amb un cost per a les arques municipals (pagat per l’IBI de totes les ciutadanes de Cerdanyola) de 45.000 euros l’any, el que suposa una mitjana de 3.700 euros mensuals. Altre aspecte a tenir en compte, és la manca de paritat pel que fa a la contractació a dit dels càrrecs de confiança: quatre homes i una dona.

Llistat de càrrecs:

Comparteix: