Carles Escolà tampoc ha multat als bancs amb pisos buits

El gener de 2014 Carles Escolà carregava contra el govern municipal del PSC dient que “multar els bancs amb pisos buits sempre ha estat possible”. Durant el seu mandat no s’ha multat a cap banc.

AlcaldableCarlesEscolàEn gener de 2014 el govern, encapçalat pel PSC, va anunciar que estudiava sancionar a les grans empreses i els bancs que tinguin pisos buits. Llavors, segons Carles Escolà, era un acte propagandístic perquè “PSC i ICV-EUiA” van intentar penjar-se la medalla.

Cinc anys després, amb un govern gairebé acabat de Carles Escolà, la realitat és ben distinta. El Govern de Compromís no ha multat a cap banc ni a cap gran empresa amb pisos buits en propietat, com tampoc s’ha imposat un recàrrec del 50% a l’IBI dels pisos buits – promesa electoral-.

Com deia Escolà fa cinc anys: “ara hi ha altres municipis que ho fan, i no fer-ho aquí evidenciaria les misèries dels que ens governen, que no han tingut la valentia d’afrontar la injustícia i aplicar aquestes polítiques. O potser es tractava de simple sectarisme i s’hi negaven perquè eren altres qui ho proposaven”.

Ha estat una oportunitat perduda que, d’haver-se fet efectiva, l’Ajuntament hauria incrementat els seus recursos per destinar a les persones més necessitades i promoure un mercat de lloguer social.

Les declaracions de Carles Escolà utilitzades per redactar aquesta notícia es van publicar al portal CerdanyolaCrida.net, un portal que membres de Compromís van fer desaparèixer mesos després d’entrar a governar, per tal de carregar-se l’hemeroteca. Cerdanyola Informa la va poder rescatar.

Comparteix: