Ciutadans Cerdanyola porta al seu programa propostes en sanitat, però… sabies això?

Ciutadans porta al seu programa “pressionar a la Generalitat per a què construeixi l’Hospital Ernest Lluch, però no explica quin és el model sanitari que té el seu partit, un model sanitari en què el Dret a la Salut deixa de ser un Dret Universal per a ser un privilegi.

Imatge del futur hosSegons el model sanitari manifestat pel partit Ciutadans, el que fins fa poc era un dret universal es basaria exclusivament en la situació administrativa de les persones. Hi hauria casos d’excepcions com a infants, embarassades, malalts crònics i infecciosos i en alguns casos d’urgència. Per tant, tota la resta de casos que no es contemplen constituirien la desaparició de la “Universalitat” sanitària.

Amb aquest model, el grup liderat per Albert Rivera continuaria amb les polítiques sanitàries de CIU-PSC a Catalunya i les lleis del PP a l’Estat Espanyol, basant-se en una condició territorial administrativa i econòmica que castiga un dels col·lectius més vulnerables al nostre país, marcant més diferències i estigmatitzant les persones, a l’hora de la veritat com està passant actualment, en ciutadans de 1a i ciutadans de 2a, com als Estats Units des del govern de Ronald Regan. Així es deixa de banda el dret universal que reivindiquen usuaris i molts professionals sanitaris objectors que es manifesten a favor de la campanya “Jo Sí, Sanitat Universal” contra l’”Apartheid Sanitari”, amb nombrosos casos actuals on acompanyen, assessoren i els metges atenen a qualsevol persona que necessita atenció mèdica.

Quan la prevenció mèdica és essencial pel dret a la salut i és la base per evitar moltes malalties i/o empitjorament de la salut de les persones i, fins i tot, està demostrat que permet estalviar milions d’euros, la dificultat per accedir a serveis sanitaris ha augmentat considerablement als darrers anys, perdent el Dret Universal a la Salut, dret per a tothom i imprescindible, asseguren des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet que porta molts anys lluitant tant per aquest dret com per un l’Hospital Ernest Lluch de gestió 100% pública i de qualitat.

Comparteix: