Brigitte Navarrete Moya, cinquè càrrec de confiança del Govern

El Govern de Cerdanyola no s’atura i continua nomenant càrrecs de confiança. L’últim nomenament ha estat el de Brigitte Navarrete Moya i, amb aquest, ja van cinc els càrrecs que han passat per l’Ajuntament d’ençà que governa Carles Escolà, qui en 2015, abans de ser escollit alcalde, es mostrava completament oposat a aquestes pràctiques.

brigL’Ajuntament de Cerdanyola, governat per Compromís, ha designat a Brigitte Navarrete Moya com a cinquè càrrec de confiança (contracte a dit), que passa a ocupar el lloc de Jaume Llansó i que continua reafirmant la manca de paraula que té Carles Escolà, que va enganyar a 4.606 persones quan deia, abans de les eleccions, que aquestes places s’ocuparien amb treballadors de l’Ajuntament.

Qui és Brigitte Navarrete Moya?

Brigitte Navarrete Moya formava part de la candidatura “Assemblea Ciutadana de Sentmenat” per les eleccions municipals de maig de 2015. Aquesta candidatura va ser fruit de la convergència entre EUiA, Podemos, Procés Constituent i ciutadans a títol personal, inicialment aplegada sota el nom de Guanyem Setmenat i, finalment, com Assemblea Ciutadana de Sentmenat”.

Navarrete Moya va ocupar la quarta posició a una candidatura que, malgrat haver guanyat unes eleccions molt igualades, només va aconseguir tres regidors, motiu pel qual Brigitte es va quedar a les portes d’entrar de regidora.

d

Brigitte era empleada pública en l’Ajuntament de Sentmenat (auxiliar administrativa) al Departament de Promoció Econòmica i Comerç, però havia treballat també en els departaments de Serveis, Compres i Recursos Humans, Medi Ambient i Serveis Socials. Segons explicava a la candidatura per Setmenat, és llicenciada en Ciències Polítiques, Màster en Gestió Pública, Diplomada en Dret i Postgrau de Gestió Ambiental.

Va signar un codi ètic on deia que el sou màxim dels regidors seria de 1.500€ nets mensuals

codieticBrigitte va signar el codi ètic de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat “per impossibilitar el caure en els mateixos paranys dels antics actors polítics”. Sembla ser, però, que “la nova política” té “paranys” que sí s’assemblen molt als antics actors polítics.

Si ben és cert que aquest codi ètic que va signar no diu res sobre els càrrecs de confiança, si que diu, sobre els regidors, en el punt 3.5, que “tindran un sou màxim de 1.500€ nets mensuals”. Ara, la nova càrrec de confiança de l’Ajuntament de Cerdanyola, rebrà com assessora de l’àrea de polítiques socials 3.750€ bruts mensuals, molt per sobre del que hauria de cobrar un regidor que respectés el que va signar Brigitte en el codi ètic.

Amb aquesta contractació Compromís continua contradient el que va defensar quan estava a l’oposició, on es mostrava contra els càrrecs de confiança i volia apostar per treballadors de la casa per ocupar aquests llocs de treball. Aquesta contradicció suposa un cost anual de 135.000 euros anuals per les arques públiques.

caManca de transparència

La manca de transparència ha tornat a brillar a l’Ajuntament de Cerdanyola. De nou, els canals de comunicació de l’Ajuntament han omès aquesta contractació i han tornat a faltar a la paraula a la qual es van comprometre a l’inici de mandat: publicar-ho quan estigui tancat el contracte. L’Ajuntament de Cerdanyola, evidentment, tampoc ha publicat el currículum del nou càrrec de confiança.

carrecs

Més a prop de la fórmula Colau

Durant aquests mesos les cuines dels partits ja treuen fum preparant-se les properes eleccions municipals, unes eleccions que es presenten amb grans canvis, un dels quals ja l’ha impulsat Compromís amb “Guanyem Cerdanyola”, seguint la fórmula d’Ada Colau (qui és present, per cert, al codi ètic de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat).

Aquesta proposta, a la majoria de ciutats és una barreja de sigles dels autoanomenats “partits del canvi”. A Cerdanyola, Compromís està interessat en entrar en aquesta fórmula perquè, en cas de no aconseguir entrar-hi, la representació plenària del grup d’Escolà es podria veure greument afectada.

Dins d’aquesta partida que està començant, el contracte de Brigitte Navarrete, tal i com va passar amb Jaume Llansó (excàrrec de confiança de Barcelona en Comú) és un apropament més a la fórmula Colau. Si més no, estan apropant a l’Ajuntament, i amb sous astronòmics, a membres i simpatitzants d’aquestes fórmules.

Comparteix: