Podem es presenta amb ICV, el partit pro-abocadors i opac

La candidatura liderada per Cecília Collado aglutina a Podem Cerdanyola i a Iniciativa per Catalunya i Verds, el partit responsable de l’abocador tòxic descontrolat Elena.

Xemeneia que crema els gasos químics tòxics que es generen a l’interior de l’abocador Elena, contaminant més l’aire de Cerdanyola. Foto: @ienterria

Xemeneia que crema els gasos químics tòxics que es generen a l’interior de l’abocador Elena, contaminant més l’aire de Cerdanyola. Foto: @ienterria

És possible presentar una candidatura i posar-se la bandera d’anar contra els abocadors tòxics i, alhora, aglutinar en la teva mateixa candidatura al partit que ha creat el desastre mediambiental més tòxic i recent de la ciutat? A Cerdanyola tot això és possible: En Comú Podem aglutina a ICV, el partit que va promoure el desastre de l’abocador tòxic descontrolat Elena.

Collado es mostra als seus actes polítics com una persona preocupada per la contaminació dels abocadors, però sembla no haver tingut en compte el partit amb el qual ha pactat per presentar-se a les eleccions municipals del diumenge vinent.

ICV ha estat la responsable de l’abocador tòxic descontrolat Elena, un desastre ecològic del qual encara els responsables no han pagat perquè el Govern d’Escolà, no ha volgut treballar en la cerca de les persones que han contaminat la Plana del Castell. La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors ja va anunciar, quan ICV formava part del Govern municipal, que “ICV fa molt poc per facilitar informació i treballar amb la transparència que requereix l’assumpte”: Podem ha pactat no només amb els promotors de l’abocador, sinó amb un partit sense cap mena de transparència.

Quan es va esgotar la capacitat de l’Elena, va voler impulsar un nou abocador: Can Fatjó dels Aurons

El novembre de 2010 el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, organisme vinculat al Consell Comarcal, va anunciar que deixaria de portar residus al dipòsit de l’argilera Elena al llarg el 2011, ja que aquest estava esgotant la seva capacitat.

Davant l’esgotament de la capacitat de l’argilera Elena l’empresa propietària, Puigfel, va proposar des de bon començament a l’Ajuntament de Cerdanyola utilitzar l’altra argilera que posseeix al municipi, l’Almar, situada a Can Fatjó dels Aurons, com a nou dipòsit substitut. Aquesta proposta, que ja havia estat recolzada anteriorment pel grup municipal d’Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) que va tenir l’alcaldia del municipi fins al desembre de 2009, permetria eixugar el deute del consistori i restaurar els espais malmesos per les activitats extractives amb materials que es consideren que generen poc impacte per a la població i el medi. No obstant això la situació de l’argilera Almar, al nord de la B-30, en un àmbit proper al polígon d’activitat econòmica de Can Sant Joan a Sant Cugat i a la urbanització de Bellaterra (uns 250 metres) va propiciar des de bon començament el rebuig a aquesta proposta tant dels veïns de Bellaterra com dels de Sant Cugat, especialment per la proximitat a una zona d’escoles privades i d’establiments hotelers.

Comparteix: