Lluc Pelàez, primer càrrec de confiança del nou Govern

Lluc Pelàez, ex-alcalde de Figaró-Montmany per la CAF, és el primer càrrec de confiança nomenat pel nou Govern de Cerdanyola

Imatge: verds-esquerra.blogspot.com

Imatge: verds-esquerra.blogspot.com

Llicenciat en Filosofia i màster en Gestió Pública, tècnic responsable de l’aplicació de la Llei de Barris i ex-alcalde de Figaró-Montmany. Aquest és el currículum del primer càrrec de confiança nomenat per Compromís per Cerdanyola i que farà costat a Carles Escolà com a cap de gabinet d’alcaldia amb cost per les arques municipals de 45.000 euros/any.

Lluc Pelàez va ser cap de llista de la Candidatura Activa del Figaró (CAF)

El divendres 28 de gener de 2011 l’assemblea de la Candidatura Activa del Figaró-Montmany (CAF) va escollir Lluc Peláez cap de llista per a les municipals del mateix any, unes municipals on la CAF va aconseguir majoria absoluta (6/9 regidors) a l’Ajuntament.

Durant tres anys el Govern del Figaró va mostrar tenir un projecte marcat per la participació ciutadana (es van fer nombrosos procesos participatius, de fet, Figaró va ser el primer poble de Catalunya amb pressupostos participatius) i un equip cohesionat, però, la primavera de 2014, tot va canviar.

La CAF retira la confiança a Lluc Pelaez

Als inicis de 2014 el Govern de majoria absoluta de la CAF va patir una crisi interna deguda a desavinences greus en actituds i maneres de funcionar. Això va portar a convocar una assemblea (12 d’abril de 2014) on la CAF, amb una majoria molt àmplia, va retirar la confiança a l’alcalde Lluc Pelàez.

Després d’aquesta assemblea, Lluc va deixar d’assistir a les assemblees de la CAF (ja no es considerava vinculat a l’assemblea de la CAF) i va continuar governant, com a regidor no adscrit, l’Ajuntament del Figaró-Montmany, tal com diu el comunicat que van públicar “per responsabiltiat política”. Aquest fet va dividir els sis regidors del govern en dos grups, per una part, dos regidors van continuar al govern (com a regidors no adscrits) i altres tres van sortir del Govern i van mostrar la seva fidelitat a l’assemblea de la CAF. Com a conseqüència, l’assemblea de la CAF va deixar de reconèixer al govern de Figaró-Montmany com a propi.

Eleccions de 2015: de majoria absoluta a tenir un regidor

Després d’un mandat ple de polítiques partcipatives que van acabar sent referent per a molts pobles de Catalunya, la CAF va perdre la majoria absoluta que tenia a l’Ajuntament al 2011 i només va aconseguir un regidor. La crisi interna i tenir un alcalde sense el suport de l’assemblea li va pasar una factura difícil de pagar per a una candidatura que va marcar un abans i un després en la manera de fer polítca.

Imatge: naciodigital.cat/

Imatge: naciodigital.cat/

Què és la CAF?

La CAF és una llista d’electors que sempre ha funcionat com a projecte assembleari on la legitimitat deriva de la voluntat col•lectiva sorgida de les deliberacions i votacions de l’assemblea. La seva forma de ser i funcionar és congruent amb el projecte basat en la participació ciutadana que la CAF ha proposat i dut a terme a Figaró-Montmany durant dotze anys i gairebé tres legislatures. Han tingut la voluntat de transformar el poble, i els resultats són a la vista de tothom. L’experiència ha esdevingut un model de referència per altres municipis i projectes assemblearis.

Comparteix:

One Response to Lluc Pelàez, primer càrrec de confiança del nou Govern

  1. Pingback: El Govern de Cerdanyola presenta el quart cartipàs del mandat | Cerdanyola Informa