Els Plans d’Ocupació milloren el Parc de la Riera

L’actuació, iniciada el febrer i gestionada des del Servei Municipal d’Ocupació, està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través dels programes Enfeina’t i Treball i Formació 2018.

Captura de pantalla de 2019-05-17 11-07-51S’han contractat 9 persones durant 6 mesos per dur a terme la tasca de recuperació, manteniment i millora del Parc de la Riera

El Parc de la Riera és un entorn natural privilegiat que ha patit, al llarg del temps, diferents intervencions urbanístiques que, sumades al lògic desgast per l’ús i al pas del temps, han generat la necessitat de posar en marxa tot un seguit d’actuacions que, un cop iniciades, estan contribuint a l’embelliment i al condicionament d’aquest espai.

L’equip de treballadors i treballadores, contractats durant 6 mesos a través del pla d’ocupació, està format per un oficial de fusteria, tres oficials de pintura, dos oficials de construcció i tres operaris de polivalents.

Puntualment, el grup d’operaris/es de jardineria, contractats, així mateix, a través d’un projecte de pla d’ocupació, s’ha encarregat de la neteja dels vorals del camí. Aquest grup de treballadors/es ha tret les males herbes que havien crescut de manera descontrolada i que estaven estretant el camí, limitant el pas dels vianants i impossibilitant la lectura dels indicadors de direcció o de nomenclatura de les espècies arbòries.

Tasca integral

Les tasques que s’estan portant a terme impliquen una intervenció global que afecta al mobiliari urbà, als indicadors de direcció, als panells descriptius, a la caseta d’informació, al cercat que envolta el parc, a les papereres i als accessos i camins de trànsit dins del parc.

En relació al mobiliari urbà, s’estan arranjant els bancs i les taules de pícnic. Aquests elements es trobaven molt malmesos; trencats, cremats, etc. En aquest sentit s’ha substituït o reparat la fusta i la resta d’elements, segons ha estat necessari, i s’han aplicat les pintures i els tractaments adients per tornar-los al seu estat original.

En relació als pannells informatius i indicadors de direcció, s’està reparant o substituint la fusta alhora que s’apliquen les pintures i els tractaments de fusta més adient.

La caseta d’informació, situada a l’entrada del parc, es trobava plena de grafitis i havia perdut el color original de la fusta. Per reparar-la s’ha polit i se li ha aplicat el tractament i pintura més convenient per recuperar el seu millor aspecte.

Les papereres també han estat recuperades i s’han situat en aquells llocs on eren més necessàries com per exemple la zona de pícnic.

El tancat que envolta el parc i que el separa de la zona residencial ja ha estat reparat i s’ha tornat a col·locar el cable d’acer que havia desaparegut.

Finalment, s’està actuant en els camins d’accés i en els que transiten per l’interior del parc; s’estan minimitzant els sotracs que ha anat provocant la pluja, s’estan obrint una mica per permetre una visió més ample de l’entorn i s’estan reparant els esglaons i les petites rampes que havien anat desapareixent.

Comparteix: