Encara pots participar al Verkami de la gran Agrupació Musical de Cerdanyola!

A l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ens agrada la música, produir espectacles ambiciosos. Però també ens agrada la festa, les estones de rialles col·lectives i converses intenses que ens recorden perquè som aquí. I aquesta temporada teníem la millor excusa per fer-la grossa: l’entitat fa vint anys que va néixer.

Per això portem mesos preparant una temporada d’alta volada. Una temporada que volem recordar tota la vida. Perquè 20 anys només es fan una vegada. I l’hi devem a tots els que vau començar aquesta aventura, els que la vau seguir i els que l’estimeu en l’actualitat.

ACCEDIR AL VERKAMI

Producció de l
Producció de l’AMCV ‘Pop i rock al Castell’.

Swing, música de pel·lícules, clàssica, indie…
Però més enllà de la programació anual de l’entitat, amb motiu dels 20 anys d’història de l’entitat, els més de 100 instrumentistes i cantaires que la integrem portem mesos preparant la nostra propera producció #AMCVsons, un cap de setmana replet d’actuacions musicals adreçades a tots els públics que tindrà lloc al centre de la ciutat. Jazz, música de pel·lícules, hits moderns, obres llatines, peces més tradicionals, hip-hop, funk… Tot dins d’una gran carpa que s’instal·larà a la plaça Sant Ramon de Cerdanyola del Vallès per a l’ocasió. Un homenatge festiu i ambiciós a nivell musical dedicat als fundadors de l’entitat, a les persones que l’han fet i continuen fent créixer i, sobretot, als amants de la música que la cuiden i gaudeixen a la ciutat.

Un cop més, “els del Castell” -com ens coneix als membres de l’AMCV perquè portem divuit anys organitzant els mítics concerts d’estiu al Castell de Sant Marçal- farem honor al motiu pel qual vam néixer: treure la música al carrer.

La festa dels 20 anys de l’entitat durarà tot un cap de setmana: el del 13 i 14 d’abril. Després del gran concert d’aniversari titulat ‘Cerdanyola, ciutat de músics’; també actuarà el grup Cronopios (música funk i hip-hop); i l’endemà un concert de la Banda francesa de Montauban-de-Bretagne i una ballada popular de swing (amb la participació de l’entitat local Lindy Hoppers).

L’#AMCVsons acabarà amb un dinar popular impulsat també pels membres de l’entitat i obert, com totes les activitats, a tots els veïns i veïnes de Cerdanyola i voltants. Dissabte al matí, també es farà una actuació per a la gent gran a la llar d’avis de Cerdanyola, ells ho tenen encara més difícil per accedir a la cultura.

"...actuacions de grups de música formats per integrants de l’AMCV, com Cronopios..."
“…actuacions de grups de música formats per integrants de l’AMCV, com Cronopios…”

No volíem anar a Barcelona
Cert és que podríem haver decidit bufat les 20 espelmes a un espai com el Palau de la Música o l’Auditori –tal com es va fer pel cinquè i el quinzè aniversari, respectivament–. Però, aquest cop, vam considerar que valia la pena fer un muntatge de grans dimensions a casa. Suposarà un esforç més gran (tant a nivell econòmic com logístic), però tothom hi vam estar d’acord. Barcelona està amarada de música. Fem que Cerdanyola pugui dir el mateix. Reivindiquem el que som: una ciutat que s’associa i cuida tant com pot la seva tradició (i el seu present) musical.

Per a grans, petits i mitjans
Totes les activitats festives i musicals de l’#AMCVsons estan dirigides per a tots els públics: veïns i veïnes de Cerdanyola de totes les edats, amants de la música, famílies, infants, socis… Aquest és, de fet, un dels objectius que mouen l’entitat des del dia que va néixer: apropar la música de tot tipus a grans, petits i mitjans. Això requereix un esforç més gran tant a nivell econòmic com de planificació, sí; però l’energia col·lectiva que genera s’ho val.

Sobre les recompenses

La il·lustració de la bossa, la samarreta i la dessuadora és la mateixa que podeu trobar al cartell de l’#AMCVsons, dissenyada per la il·lustradora local Tona no pinta res (@tonanopintares).

Dessuadora, bossa i samarreta exclusives #AMCVsons.
Dessuadora, bossa i samarreta exclusives #AMCVsons.

*El logotip de la dessuadora, la bossa i la samarreta s’estamparà sense fons als tres productes. Hi ha talles d’adult i també de nen.

Què vol dir ser soci de l’AMCV?

  • Rebre informació via correu electrònic de les activitats i concerts que organitza l’AMCV.
  • Disposar d’entrada anticipada a tots els concerts que produeix i/o organitza l’entitat a Cerdanyola del Vallès, inclòs el Concert anual al Castell de Sant Marçal.
  • Disposar d’una entrada gratuïta a tots els concerts que produeix i organitza l’AMCV a la mateixa ciutat, a excepció del Concert anual al Castell de Sant Marçal, en què comptarà amb un descompte de 5 euros en la seva entrada.
  • Gaudir de la possibilitat de participar en les assemblees de l’entitat.

Qui som

Som els que muntem els concerts al Castell de Sant Marçal cada estiu, però fem moltes coses més: la Banda simfònica i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès actuem arreu del territori. Som una entitat sense afany de lucre que vam néixer l’any 1999 i, des d’aleshores, hem programat tot tipus d’espectacles: jazz, clàssica, pop i rock, bandes sonores, música llatina, tradicional, òpera…

La Banda de l’AMCV és la formació fundadora de l’entitat i –alhora– la seva pedra angular en l’actualitat. Està formada per uns 55 instrumentistes de vent i percussió d’entre 13 i 56 anys i el seu director, en Gerard Pastor. La Coral de l’AMCV va néixer l’any 2004 i està formada per 52 dones i homes de formacions diverses encapçelades pel seu director des de 2010, en Manel Cubeles.

L’AMCV realitza, aproximadament, de 14 a 18 actuacions anuals i en produeix també gran part. L’Agrupació, amb una antiguitat de 20 anys a Cerdanyola, està profundament arrelada al panorama cultural de la ciutat, però també realitza actuacions arreu del país. En les seves activitats, l’AMCV col·labora amb molta freqüència amb altres entitats de la cultura popular, ja siguin corals, trabucaires, sardanistes, etc. També ha actuat amb professionals de la música com ara Lucrecia, Daniel Ligorio, cantants del Cor Nacional d’Espanya, el Jove Ballet Clàssic de Catalunya o altres grups musicals de jazz i/o clàssics del país.

Podeu reviure fragments d’algunes de les nostres actuacions a través del següent enllaç.

Calendari previst

Un cop es tanqui el Verkami (mes de maig) i disposem de totes les recompenses, es contactarà amb tots els mecenes mitjançant el correu electrònic per concretar com serà la recollida. Per aquest motiu demanem que tingueu cura a l’hora d’escriure el mail.

Comparteix: