ERC es mostra disposada a treballar amb el Govern “per apagar focs” en Esports i Espais Públics

ERC ha llançat dos missatges al govern municipal: que està preocupada per la inacció del govern en les àrees d’Esports i Espais Públics i que estan disposades a treballar en la recerca de solucions als conflictes que arribaran aquest estiu.

El grup municipal d’ERC s’ha mostrat preocupat per quatre problemes que perjudiquen dues àrees municipals i que tenen “perill d’incendi” en els mesos vinents: l’àrea d’Esports (ZEM Riu Sec i PEM Guiera) i l’àrea d’Espais Públics (zona blava i neteja de les dependències municipals). Al mateix temps, el grup estén la mà al Govern per tal de trobar solucions per “apagar el foc abans que les flames siguin molt grans”.

PEM Guiera

El passat mes de juny el Govern – llavors format per CxC, ERC i CiU – va informar que la gestió de les instal·lacions es faria a càrrec de cinc empreses amb un contracte de sis mesos prorrogables en sis mesos més. Ara mateix l’Ajuntament ja està consumint la pròrroga, i ERC alerta que aquella solució era provisional i que és hora de decidir com gestionar les instal·lacions fent els estudis oportuns i decidint si ha de ser de gestió directa o indirecta. Iñigo Enterria creu que aquestes decisions ja haurien d’haver estat preses.

ZEM Riu Sec

Helena Solà ha expressat que el ZEM Riu Sec representa un fracàs del model de l’anterior govern i ara és hora de posar solució, una solució que, segons informa Solà, no veuen que la regidora d’esports, Contxi Haro, l’estigui treballant. Mentrestant ERC lamenta l’estat d’abandonament de les pistes i que encara no s’hagin fet servir. En aquesta problemàtica ERC també posarà tots els seus vots per trobar una solució ràpida i eficaç per tal d’obrir-les.

Serveis de neteja de les dependències municipals

ERC ha recordat que la municipalització dels serveis de neteja de les dependències municipals va ser un cavall de batalla de Compromís, encara que “ERC mai va veure amb bons ulls que es municipalitzi aquest servei”. Ara, a punt d’arribar a l’equador del mandat, aquest servei continua sense municipalitzar-se i tot apunta a una nova concessió. ERC es mostra preocupada pels terminis d’aquesta concessió, ja que són terminis curts. La proposta del grup d’Helena Solà és fer un contracte amb una durada de dos anys prorrogables a dos anys més, perquè “si no es fa amb un termini suficient ens tornarem a trobar amb més pròrrogues”, deia Enterria.

Zona blava

Altre contracte que finalitza aquest estiu és el contracte de la zona blava. En aquest apartat ERC tampoc té informació del full de ruta que té previst seguir Compromís. Segons Enterria, “quan nosaltres érem dins del Govern aquest era un servei fàcil per fer una municipalització”. ERC exposa que la municipalització d’aquest servei permetria a l’Ajuntament fet una política d’aparcament i de mobilitat a la ciutat.

L’alcalde entrega documentació en Fiscalia

ERC lamenta que s’hagi assabentat per la premsa que l’alcalde hagi entregat documentació sobre el Cas Cerdanyola Aparca a la Ciutat de la Justícia. El grup municipal no creu que aquesta sigui la manera més correcta d’actuar i creu que “queda molt bé anar a la Ciutat de la Justícia a fer-se la foto”, però que el viatge es podria haver evitat, ja que aquesta documentació la podria haver entregat als jutjats de Cerdanyola, que és qui l’ha requerit.

Des d’ERC també lamenten que Escolà hagi presentat els informes dels serveis municipals sense haver-los entregat a la resta de grups de l’oposició, tal com es va comprometre en un plenari. Aquest fet fa pensar a ERC que el Govern no està actant amb molta transparència.

Comparteix: