L’Ajuntament continuarà gestionant el PEM Guiera a partir del 5 d’agost

L’Ajuntament de Cerdanyola continuarà gestionant el PEM Guiera, però la majoria dels seus serveis seran prestats per empreses privades.

rdpguieraEl 4 d’agost de 2014 l’Ajuntament va intervenir el PEM Guiera després que la Federació Catalana d’Handbol (FCH), concessionària del servei, anunciés que no prestarien més serveis, incomplint així el contracte. Ara, dos anys després, el consistori ha informat que, a partir del 5 d’agost, continuarà gestionant les instal·lacions esportives derivant els serveis de monitoratge, neteja, manteniment, administració i direcció del centre a l’empresa privada, a través de cinc concursos públics que tindran un període de 6 mesos prorrogables en 6 mesos més.

Aquests concursos es faran amb procediments públics i oberts. Tres d’ells ja estan publicats al BOPB i els altres dos es publicaran de manera imminent. Iñigo Enterria afirmava que l’esperit de fer cinc contractes i no un és per facilitar la internalització, “és més fàcil i senzill tenir cinc peces diferents (…), ens permetrà en el futur agafar unes o altres”, deia el regidor.

Segons el Govern, aquest és el camí per la remunicipalització del servei i, en un futur, unir els centres esportius de Xarau i Guiera sota un sol model i una sota unitat de gestió.

Llocs de treballs assegurats

El Govern va donar un missatge de tranquil·litat a la plantilla de treballadors i treballadores del PEM Guiera, ja que ha anunciat que a les bases dels contractes s’estableix la subrogació.

Un servei rendible

Daniel Mallén va exposar que la gestió del Guiera durant el període d’intervenció va donar resultats econòmics positius, malgrat que el volum d’abonats s’ha vist disminuït. Aquestes dades indiquen que les instal·lacions eren molt més rendibles els anys anteriors a la intervenció municipal, motiu pel qual, explicava Mallén, “va generar plusvàlues a la Federació Catalana d’Handbol”.

Valor de reversió

L’equip de govern està treballant per reduir el valor de reversió de la concessió, valorat en 2014 en una xifra que voltava els 3 milions d’euros. Ara, tenint en compte les inversions fetes i els costos de les factures pagades per l’Ajuntament, el valor de la reversió seria menor.

Comparteix: