La Zona Esportiva Municipal Riu Sec continua abandonada

La Zona Esportiva Municipal Riu Sec, que va tenir un cost per al contribuent de 926.834,76 euros porta més d’un any finalitzada i abandonada sense que cap ciutadà hagi pogut fer ús de les instal·lacions. Compromís per Cerdanyola, que es va trobar el problema sobre la taula, està en procés de negociació amb l’entitat adjudicatària.

DSC01137La Zona Esportiva Riu Sec va ser un projecte del govern de Carme Carmona (PSC-ICV-EUiA) molt qüestionat per la ciutadania i pels partits de l’oposició, ja que va tenir un cost de prop d’un milió d’euros i ningú veia el projecte com una primera necessitat ni com a “servei públic”, tal com deia Daniel Mallén (ERC).

Tot va començar amb l’aprovació inicial del projecte el ple del dijous 27 de novembre de 2014, un projecte esportiu que acolliria esports de raqueta – sis pistes de tennis i quatre de pàdel – amb una inversió pública que tindria una gestió privada. En aquell moment, Marc Guillamón (ICV-EUiA), que era regidor d’esports, calculava que hi hauria uns 500 abonats anuals. Per la seva banda, Jordi Miró, que llavors era integrant d’ICV, defensava el projecte a Cerdanyola Ràdio dient que “les pistes de tennis i pàdel permeten començar a donar un ús esportiu a la zona i enllaçar el barri de La Farigola amb el centre de la ciutat”:

El projecte no va tenir una bona acollida pels grups de l’oposició però, malgrat tot, es va aprovar gràcies a l’abstenció de CiU. El més crític va ser Daniel Mallén (ERC), que va dir que “l’estimació de 500 abonats és arbitrària i feta perquè quadrin els números del projecte”, al mateix temps, criticava que ho gestionés un privat.

Manca de participació ciutadana

El ZEM Riu Sec està inclòs dins del projecte Urban, un projecte que va estar redactat per l’anterior Govern d’esquena a la ciutadania, incomplint una de les normes del Projecte Urban, que obliga a què hi hagi processos de participació ciutadana, escoltant la seva veu i facilitant la recollida de diverses necessitats i opinions per tal d’aportar qualitat i utilitat al projecte.

De fet, la Iniciativa Urban compta amb una partida pressupostaria per la Participació Ciutadana. A dia d’avui no se sap on va destinar aquesta partida (101.214 euros) el Govern de Carme Carmona, ja que els mecanismes de participació de l’Ajuntament en aquest gran projecte Urban han brillat per la seva absència.

El Club de Tennis Cerdanyola guanya la licitació

L’onze de maig del 2015 l’entitat privada “Club de Tennis Cerdanyola” va guanyar el concurs per gestionar les instal·lacions de la Zona Esportiva Riu Sec i, un any més tard, quan encara no havia fet ús de les instal·lacions, va publicar un comunicat on exposava que el club es va presentar al concurs “sense tenir en compte el difícil equilibri econòmic que representava la seva explotació, com ho prova el fet que no es va presentar cap més licitador”. Motiu pel qual va considerar que en l’actualitat l’adjudicació no resulta viable i va demanar a l’Ajuntament una col·laboració per a la gestió de les instal·lacions amb les següents condicions:

  • Les instal·lacions, que hauran de lliurar-se en correctes condicions, hauran de quedar obertes a tots els veïns de la població, bé en la seva condició de socis, si així ho desitgen, o abonant les tarifes d’ús aprovades.
  • Tots els ingressos que es recaptin hauran de destinar-se al manteniment o millora de les instal·lacions, sense que cap persona o entitat pugui obtenir benefici econòmic de cap tipus.
  • Per tal de garantir el compliment d’aquestes condicions, l’Ajuntament podrà auditar els comptes del Club quan ho estimi convenient.
  • Qualsevol altra condició que d’un estudi més acurat pugui sorgir i que sigui acceptada per ambdues parts.

Les pistes continuen abandonades

Mesos després del comunicat el Club de Tennis Cerdanyola continua sense ocupar les pistes esportives del ZEM Riu Sec, motiu pel qual, el que era una obra nova, cada dia té un aspecte més deplorable.

Amb el canvi de Govern, aquest problema el va heretar Compromís per Cerdanyola qui, en paraules de la regidora d’Esports Contxi Haro en el Consell Municipal d’Esport de principis d’octubre d’enguany, “tot està pendent d’una reunió amb el Club de Tennis Cerdanyola, entitat que va guanyar l’adjudicació del contracte de gestió del ZEM Riu Sec”.

Documents relacionats

Resolució d’adjudicació al Club de Tennis Cerdanyola

Contracte d’obres amb Construcciones y Servicios Faus S.A.

Comparteix:

One Response to La Zona Esportiva Municipal Riu Sec continua abandonada

  1. Pingback: El poliesportiu Can Xarau continua avançant per millorar les instal·lacions | Cerdanyola Informa