Compromís fa el desembarcament a Podem Cerdanyola

Podem està vivint intrusisme de membres de Compromís en el cens de les eleccions primàries per crear una candidatura de cara a les eleccions municipals d’enguany.

Ivan-Gonzalez1La política local és digna de laboratori. El nou capítol d’aquesta tragicomèdia ve de la mà de Compromís: membres del partit – regidors del Govern – s’han presentat a les primàries de Podem Cerdanyola.

Podem Cerdanyola escalfa motors per les eleccions municipals d’enguany. És la primera vegada que es presenten i ja han començat el procés per elaborar la candidatura. Per la seva part, Compromís per Cerdanyola sembla que també vol participar en aquestes primàries – si més no, amb membres visibles del partit que són regidors del govern actual.

Formaven – i formen – part d’un partit que portava el lema “una altra manera de fer política” i, evidentment, ho estan complint: mai membres actius, i amb càrrecs, d’un partit s’havien presentat a primàries d’un altre partit contra el qual competiran a les municipals de maig. El fet de que aquests no hagin dimitit dels seus càrrecs i de que el seu partit tampoc els hagi cessat, evidencia una estratègia política incongruent i sense precedents a Cerdanyola.

Segons declaracions de Podem, l’estupefacció ha estat generalitzada al veure als dos regidors del Govern (Iván González i Contxi Haro) presentant-se a les primàries.

Qui són Iván González i Contxi Haro

contxi-haroIván González Galdeano té característiques de “polític penell”, aquell que avui van en una direcció i, demà, en un altre. Militava a EUiA, però va canviar de partit: a les municipals de 2011 es va presentar amb Compromís per Cerdanyola. Quan va sorgir el cercle de Podem Cerdanyola, va “migrar” cap al nou partit – sent membre del Consell Ciutadà Municipal – però, sorprenentment, els va deixar de banda per presentar-se, de nou, en la llista de Compromís. Va ser quan va aconseguir – per fí – entrar com a regidor de l’Ajuntament. Ara, quan el mandat està arribant al seu final, sembla que vol tornar a Podem. Potser, si no aconsegueix entrar a la candidatura morada, tornarà a l’equip de Carles Escolà – del qual, repetim, ni ha marxat ni ha estat destituït.

Per la seva part, Contxi Haro Pardo és una cerdanyolenca que diu portar molts anys militant en l’esquerra, i ara té la intenció d’entrar en Podem per aconseguir que no sigui una organització sectària, que aposti per la unitat.

Unitat. Aquesta és la clau. Tant González com Haro semblen representar dos satèl·lits de Compromís intentant filtrar-se en Podem per apropar-lo al partit del Carles Escolà i a la candidatura Guanyem. Al marge dels motius i interessos que puguin promoure aquests fets, com hem dit al principi, la política a Cerdanyola és digna de laboratori.

Comparteix: