Compromís i EUiA tornen a impulsar la fórmula “Guanyem Cerdanyola”

Aquesta setmana s’ha presentat el manifest “Guanyem Cerdanyola”, un manifest impulsat des de Compromís i negociat, des d’un primer moment, amb EUiA, que pretén reutilitzar la fórmula que en 2015 va impulsar el mateix Compromís i que, després d’aconseguir l’alcaldia, ha resultat ser un autèntic fracàs.

Imatge. Guanyem Cerdanyola (2019)

Imatge. Guanyem Cerdanyola (2019)

I en maig de 2019, què passarà? Amb aquesta pregunta Concepció Miró (Compromís) va iniciar la presentació del manifest “Guanyem Cerdanyola”. Acte seguit van anunciar la proposta de “Guanyem Cerdanyola”: estudiar si té sentit una candidatura d’esquerres alternatives.

A continuació Xavi Nieto (EUiA) va definir el perfil de les persones que presentaven el manifest: “activistes polítics, socials, treballadores i treballadors i veïns de Cerdanyola”, i va explicar que volien impulsar una candidatura unitària municipal que sigui capaç d’aglutinar les esquerres sobiranistes, “per apoderar la ciutadania i guanyar les institucions per posar-la al servei de les persones”.

Dolors Sánchez (EuiA), va mostrar-se contenta per aquesta proposta, i es mostrava il·lusionada en què sortís bé, perquè, “ja estava cansada” de les discussions entre els partits d’esquerra per ocupar les primeres posicions a les llistes, quan l’interès ha de ser Cerdanyola, i no els propis.

Després David Chaparro (ICV), Anna Montfort i Carles Escolà (Compromís) van realitzar la lectura del manifest, un manifest que pràcticament és la mateixa declaració d’intencions a la que Compromís va impulsar fa quatre anys. Es pot confiar en la fórmula que van prometre i que, després de guanyar, no van aplicar durant el mandat?

El manifest fa referència al 15M “les eleccions municipals de 2015 van esdevenir una gran victòria de les forces des de l’esquerra, proposaven noves polítiques, sorgides del 15M”. Malgrat tot, les polítiques i les formes aplicades durant aquest mandat poc tenen a veure amb l’ideari del 15M, tot el contrari, han estat una continuïtat – amb matisos – de les polítiques – i les formes – que es practicaven a la Cerdanyola de Carmona o Morral.

En el manifest excusen aquesta manca de transformació en bloquejos, al·legant que “en aquestes circumstàncies és difícil endegar autèntics processos transformadors”. El que és cert és que el Govern de Compromís ha tingut oportunitats de transformar la ciutat, però, o no ha volgut, o no ha sabut pactar.

Ara, “per canviar la dinàmica de no-transformació”, volen guanyar de nou l’Ajuntament, en un comunicat que, a diferència del que van presentar en 2015, no fa menció a problemes com l’especulació de la Plana del Castell, la privatització dels serveis públics o els desnonaments, entre d’altres. Això si, torna a repetir que “posaran les institucions al servei de les persones”.

Un cop feta la lectura del manifest, Concepció Miró va tancar l’acte animant als partits polítics de Cerdanyola que es vulguin sumar, entre els quals va nomenar la CUP, Compromís i EUiA (cosa que no s’entén, si són els propulsors del manifest), a MÉS, PODEM, i ICV.

Comparteix:

One Response to Compromís i EUiA tornen a impulsar la fórmula “Guanyem Cerdanyola”

  1. Pingback: Neix ‘Municipalistes per la República des de Baix’ | Cerdanyola Informa