Cas Guiera I: La primera pedra

El diumenge 17 de març de 2002 es va col·locar la primera pedra del Parc Esportiu Municipal Guiera. Ara, 12 anys més tard, s’ha convertit en l’obra i la gestió més fosca de Cerdanyola. Com va començar tot?

Tot va començar amb una reunió a inicis del 2000 entre Cristina Real Masdeu (ex-alcaldessa de Cerdanyola), Juan Emilio Romero Dueñas (ex-regidor d’esports i parella sentimental de Montse Montiel Pastor, actual regidora de cultura de Cerdanyola), Jaume Conejero (ex-president de la Federació Catalana de Handbol) i Oscar Grau (ex-gerent de la FCH). En aquesta reunió va néixer una fosca col·laboració público-privada entre l’Ajuntament i la FCH, una col·laboració que brilla per la seva manca de transparència.

pem_guiera

El 28 de setembre del 2000, aquest projecte de col·laboració en forma de maó es va aprovar al ple. Les dues parts (Ajuntament i FCH) tenien molta pressa per aprovar-ho. Corrien temps de vaques grosses i tots els pobles i ciutats volien tenir megaconstruccions. Cerdanyola no es quedaria al darrera. La FCH assumiria la construcció i explotació del PEM Guiera, un gran complex esportiu de luxe, per un període de 35 anys. El megaprojecte, que ocuparia 30.000 metres quadrats, va ser disenyat per Hernando&Sauqué Arquitectes i construit per ACS, la consructora del conegut Florentino Pérez.

Aquesta col·laboració opaca va ser disfressada d’”amor a l’esport”, on els polítics de l’Ajuntament i gerents de la FCH no es cansaven de repetir als mitjans que el Guiera seria un punt de trobada viu i dinàmic, un complex amb vocació social i esportiva. Com s’ha demostrat, el Guiera mai ha estat una eina al servei de tot el poble, sinó que ha estat una eina classista, on només qui podia pagar la desorbitada quota mensual, podia gaudir de les instal·lacions.

Comparteix:

One Response to Cas Guiera I: La primera pedra

  1. Pingback: ERC publica un document explicatiu sobre el “Cas Guiera” | Cerdanyola Informa