Neix ‘Municipalistes per la República des de Baix’

Una quinzena de confluències municipals d’esquerres han gestat un nou espai polític supramunicipal: ‘Municipalistes per la Republica des de Baix’. L’espai està impulsat per Guanyem Badalona, encapçalat per Dolors Sabater; Guanyem Cerdanyola, amb Carles Escolà i Decidim Ripollet, amb José Mª Osuna, i tindrà presència de la CUP, Comuns i altres candidatures municipalistes.

foto_3458425L’objectiu és clar: “frenar l’avenç de l’extremadreta” a les pròximes eleccions municipals i superar la lògica dels partits tradicionals fent fronts comuns d’esquerres arreu del territori. També tindran com a objectiu garantir la justícia social, combatre la pobresa i la precarietat i donar sortida a l’anhel d’autodeterminació de Catalunya.

“Calen grans acords populars i interpel·lem a partits i moviments socials i polítics d’esquerres, demòcrates i republicans a construir grans confluències que facin de dic de contenció de l’avenç de l’autoritarisme i el feixisme i que serveixin com a palanques per construir alternatives solides i valentes”, ha exclamat l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Segons ha explicat Sabater, no és”un nou partit”. “Som l’experiència de les confluències que trenquen justament les costures del partits per superar el partidisme de curta volada”, ha etzibat l’exalcaldessa de Badalona. L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà ha demanat que “no es posin traves” a noves confluències de cara a les municipals de 2019 i també “generositat” als partits a l’hora de buscar acords.”Posem per davant els interessos de la societat i no els de les estructures dels partits”, destaca Escolà.

Els impulsors del nou espai, veuen els ajuntaments com un darrer “refugi” per “garantir drets i llibertats”, com apunta la portaveu de Guanyem Girona, Carla Costa, però també són una institució amb “limitacions” que requereix de “noves passes” per dur les reivindicacions de les confluències a nivells superiors, detalla l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna.

Actualment, formen part del nou espai un total de quinze confluències, però la porta és oberta a que se n’afegeixin de noves o s’incorporin d’altres ja existents que ara per ara no han fet encara aquest pas. Les quinze candidatures que avui s’aixopluguen en el nou espai són Guanyem Badalona en Comú, Guanyem Cerdanyola, Decidim Ripollet, Guanyem Girona, SOM Gramenet, Sant Adrià en Comú, Assemblea Ciutadana de Sentmenat, Guanyem Sant Boi, Totes Fem Badia, Guanyem Sitges, Les Franqueses Imagina, Crida Premianenca, Acció Ciutadana de Santa Coloma de Cervelló i Unitat Argentona. Font: ACN.

Comparteix: