La Generalitat torna a apostar per ampliar l’autopista C-58

Després del fracàs del carril bus-vao de la C-58, la Generalitat torna a apostar per invertir milions de diners públics en ampliar l’autopista del Vallès.

Imatge: Wikipedia

Imatge: Wikipedia

La Generalitat ha tornat a apostar per injectar milions d’euros públics en l’ampliació de la C-58 i continua sense posar una solució real als problemes de desplaçament que té actualment la població del Vallès que es desplaça a Barcelona. El Govern català torna a invertir diners – 8,3 milions d’euros – en quitrà i continua sense intentar millorar el servei de tren entre el Vallès i la capital catalana, un servei amb un menor impacte amb el medi ambient.

8,3 milions públics per ampliar l’autopista del Vallès

La Generalitat ha iniciat ja la licitació, per un import de 8,3 milions d’euros, de les obres d’ampliació de l’autopista C-58 entre Sabadell i Badia. Segons el govern català, aquesta actuació, que consistirà en construir dos nous carrils, permetrà millorar la fluïdesa del tràfic, un fet que, tal com s’ha demostrat, no soluciona la problemàtica dels embussos, doncs els enllaços continuaran amb la mateixa capacitat per absorbir els milers de cotxes que circulen per aquest tram diàriament.

Les obres s’iniciaran en la tardor

El calendari del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat preveu iniciar les obres aquesta tardor del 2017 i finalitzar-les a la tardor del 2018.

Els treballs consistiran en la creació de dos carrils més en l’autopista en direcció Barcelona, amb una llargada d’1,8 quilòmetres, per facilitar als conductors l’entrada a l’AP-7 a l’altura de Badia del Vallès.

Les obres requeriran ampliar l’estructura actual sobre el Riu Sec, desplaçar uns metres el traçat de la carretera que uneix Cerdanyola amb Badia i adaptar un tram del riu al seu pas per Badia.

Una “solució” poc sostenible

La solució que tirarà endavant la Generalitat és poc sostenible amb el medi ambient. Amb aquesta actuació el govern català torna a mostrar que no aposta clarament per les connexions amb transport públic, una demanda que el Govern té sobre la taula des de fa anys i que serviria per reduir el tràfic viari, que actualment compta amb una mitjana de 173.000 vehicles diaris.

Comparteix: