El carril bus-VAO torna a reinventar-se

El carril bus-VAO que enllaça el Vallès Occidental amb Barcelona torna a reinventar-se després d’un nou fracàs de planificació. A partir d’ara s’obrirà als dos sentits de la marxa de manera permanent.

Des d’aquesta setmana el carril bus-VAO estarà obert permanentment als dos sentits de la marxa per als vehicles de transport públic (taxis i autobusos), motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, vehicles ecològics i vehicles amb dos o més ocupants.

Carril bus-VAO  Imatge: laxarxa.com

Carril bus-VAO Imatge: laxarxa.com

Aquesta modificació és un nou intent de la Generalitat per tractar de justificar el gran cost que va tenir la seva construcció (81 milions d’euros). Des de la seva obertura la infraestructura ha estat un fracàs, dels 7.000 vehicles al dia que es preveien, l’han utilitzat una mitjana de 4.000.

L’estafa del carril bus – VAO

El carril bus-VAO, que es va estrenar a la tardor de 2012, està sent un autèntic fracàs que no compleix els tres principals objectius per als quals va ser construït:

  • Promoure el transport públic.
  • Incentivar l’ús compartit de vehicles.
  • Descongestionar la C – 58.

Tal va ser el fracàs que els gestors van haver de reduir de 3 a 2 el nombre mínim d’ocupants d’un vehicle per poder utilitzar-lo. Però ni tan sols aquesta mesura ha servit per fer útil l’obra.

Finalment aquesta obra faraònica s’ha convertit en el que la majoria de la ciutadania sabia: en una altra inversió pública que, a més de cara (81 milions d’euros), és inutil. El Carril bus-VAO es suma així a la llarga llista d’obres públiques i innecessàries realitzades durant el període de “bonança econòmica” a les administracions.
Comparteix:

One Response to El carril bus-VAO torna a reinventar-se

  1. Pingback: La Generalitat torna a apostar per ampliar l’autopista C-58 | Cerdanyola Informa