[AVUI] La Escalera i Cerdanyola Informa presenten una novel·la per recuperar la memòria històrica

L’Associació cultural La Escalera i Cerdanyola Informa presentaran el dimarts 18 d’abril a les 19:30 al Molí d’en Rata de Ripollet el llibre “Me lo decía mi abuelito”, una crònica sentimental de l’experiència republicana i de la repressió franquista. L’acte també servirà per presentar la Plataforma Catalana de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme.

la escaleraTal com va demostrar l’any passat amb l’homenatge a Federico Garcia Lorca, la recuperació de la memòria històrica és altra de les vesants de l’Associació Cultural La Escalera, una associació integrada per persones de Cerdanyola i Ripollet. Seguint aquesta línia, aquest any La Escalera ha organitzat, amb la col·laboració de Mollet amb Cuba i l’Ajuntament de Ripollet, l’acte de presentació del llibre “Me lo decía mi abuelito”, un acte que comptarà amb la presència del seu autor, Alberto Valenzuela”.

“Me lo decía mi abuelito” recull, de manera novel·lada, les vivències de l’avi de l’autor, Manuel Valenzuela, qui fou afusellat pels franquistes al gener de 1940 a Gaudix. Durant tot el temps en què Manuel va estar empresonat va escriure unes notes que ara el seu nét ha pogut recopilar per donar-li forma a l’obra literària.

L’objectiu de l’autor és fer pedagogia de què va suposar la República i fer justícia, pensant en el futur sense oblidar el passat, un passat que encara tenim a l’esquena, un passat carregat de milers de persones enterrades en cunetes. Un passat que, malauradament, té en l’actualitat moltes ferides obertes.

Querella Argentina

A l’acte també intervindrà Felipe Moreno, coordinador de la Plataforma Catalana de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme. Felipe, a més, va ser un dels torturats per Billy el Niño.

L’acte es troba dins del programa de l’aniversari de Cerdanyola Informa.

Comparteix:

One Response to [AVUI] La Escalera i Cerdanyola Informa presenten una novel·la per recuperar la memòria històrica

  1. Pingback: Cerdanyola Informa, tres anys informant! | Cerdanyola Informa