Cerdanyola Informa, tres anys informant!

Cerdanyola Informa està de celebració. El mitjà independent i ciutadà acaba de complir tres anys de vida i es mostra en un estat de forma envejable, tant en el nombre de notícies publicades com en el nombre de visites diàries.

world travel 3Després de tres anys Cerdanyola Informa ja s’ha situat com a un mitjà referent en la comunicació local de Cerdanyola. Així ho diuen els números: mes rere mes el nombre de visites ha anat en augment. Això ha estat possible gràcies a un equip viu: tenim un reduït grup de persones que col·laboren diàriament en el mitjà i un nombrós grup de persones que, puntualment, ens envien notícies de totes les temàtiques que afecten la ciutat. I tu? Encara no has col·laborat mai amb nosaltres? Fes-ho! Tu també ets Cerdanyola Informa!

Actes de l’aniversari

L’aniversari de Cerdanyola Informa comptarà amb diferents actes oberts a tota la ciutadania. Tothom pot participar, tant assistint als actes com proposant-los, serà un “aniversari viu”, i a mesura que es tinguin tancats els actes s’aniran anunciant. L’acte central serà una xerrada amb diferents mitjans de comunicació independents d’altres municipis. La data de la xerrada està encara sense confirmar.

Amb l’objectiu d’ampliar els horitzons de Cerdanyola Informa, el grup s’ha proposat realitzar actes de l’aniversari amb diferents entitats locals, com La Escalera, amb qui organitzarem una xerrada el proper dimarts 18 d’abril en el marc de la recuperació de la memòria històrica.

Nova col·laboració estrella

Cerdanyola Informa ha aconseguit que el community manager del famós Twitter “Govern de #Cerdanyola” col·labori esporàdicament escrivint opinions satíriques sobre l’actualitat política de la ciutat. La primera publicació es realitzarà aquest mes d’abril.

republica5Què és Cerdanyola Informa?

És un portal informatiu que funciona mitjançant la constància, l’esforç col·lectiu, de manera autogestionada i dedicació voluntària de persones de la ciutat, un de tants exemples que es poden trobar a Cerdanyola i arreu, en multitud d’àmbits.

Per què vam aparèixer?

La idea de crear un mitjà ciutadà d’informació va començar a gestar-se a la primavera del 2013, fruit de la necessitat d’expressar aquelles coses que succeïen a Cerdanyola però que no tenien cabuda en altres mitjans per diversos motius.

És ben sabut que a Cerdanyola hi ha fantàstics professionals del periodisme, però la llibertat que tenen per a escriure i/o investigar sobre depèn quins temes és, sovint, limitada. Això provoca que hi hagi informació que es perdi pel camí i no arribi a la ciutadania.

En el nostre cas, des d’uns inicis teníem clar que ens interessava no només conèixer la “lletra gran” de les qüestions que ens afecten a tots i totes a la vila, sinó que, a més a més, la idea era ampliar la “lletra petita”. Anar més enllà de la resignació i el silenci, de la manca de transparència, de la censura institucional sotmesa a interessos econòmics particulars i també empresarials. Només volíem, (i volem) obrir una via més a la reflexió amb altres punts de vista. No volem limitar-nos a acariciar la informació que ve de dalt, no tenim censuradors.3anys_camins

Encara queda molt per fer

Però bé, seguirem treballant i lluitant, que és el que hem intentat fer fins ara, sempre és millorable I per aquest motiu us volem donar les GRÀCIES. Sí, sí, a vosaltres que ens visiteu, que col·laboreu, que organitzeu cosetes a la ciutat, que lluiteu, que feu que la vida a Cerdanyola no es camufli amb el color gris del ciment, de la mediocritat. Sense vosaltres aquest projecte no tindria raó de ser.

Gràcies a totes aquelles persones que feu possible el que semblava impossible!

Continuem treballant amb més ganes, perquè encara queda molt per fer!

Comparteix: