L’Ajuntament edita una guia de prevenció dels perills de l’estiu

El document recull els plans d’evacuació de les zones confrontades al bosc, informa sobre com preparar-se en cas d’incendi, les precaucions a prendre per gaudir de les revetlles i què fer en cas d’onades de calor.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha editat un quadern d’autoprotecció on recull informació útil per a gaudir de l’estiu, prevenint qualsevol perill com ara incendis, onades de calor i aconsellant com preparar la casa i la parcel·la en barris confrontats al bosc. També inclou consells específics dedicats a les revetlles – fogueres i petards – i què fer en cas d’incendis. El llibret aplega els plans d’evacuació de Can Cerdà, Montflorit i Bellaterra.

L’alcalde Carles Escolà escriu que “la seguretat és responsabilitat de tots, administracions i ciutadania.” Per la qual cosa recomana al veïnat que llegeixi amb atenció les recomanacions i les instruccions del quadren, tenint-lo accessible per si s’ha de menester.
La regidora de Protecció Civil, Conxi Haro, afegeix que en cas de produir-se una emergència és “molt important mantenir la calma per evitar actuar amb precipitació i cal seguir les informacions de les autoritats a través dels diferents mitjans de comunicació i informació a la població.”

El quadren es repartirà als barris de Can Cerdà, Montflorit i Bellaterra. Descàrrega del document.

Comparteix: