L’Ecoparc II torna a contaminar el torrent de Mas Duran

L’Ecoparc, la planta de tractament de residus de Montcada, ha tornat a contaminar amb aigües grises el torrent de Mas Duran, que desemboca al Riu Ripoll.

Imatges: Salvem el Pla de Reixac-Rocamora-Polvorines

Imatges: Salvem el Pla de Reixac-Rocamora-Polvorines

El passat diumenge, aprofitant les pluges, la planta de tractament de residus «Ecoparc II» va tornar a fer un abocament al Torrent de Can Duran. Aquesta vegada, però, no va ser de lixiviats sinó d’aigües grises que desprenien mala olor.

Segons diuen des de la Regidoria de Medi Ambient de Montcada, el tema l’està gestionant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però el col·lectiu Vallès Net denuncia que el gestor de l’Ecoparc, Joan Pinyol, va participar com a número dos de l’ACA en la privatització i adjudicació d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) a un consorci liderat per Acciona i va ser gerent de l’Incasòl fins que va prendre possessió del nou càrrec en l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquesta situació, el col·lectiu ecologista es qüestiona si és possible esperar imparcialitat i resultats en la gestió de l’ACA.

En el mes d’abril ja es va sancionar a l’Incasòl pel mateix motiu, i llavors van dir que l’abocament es va produir en un col·lector «oblidat» de la planta i que, per solucionar-ho, van posar uns «globus» amb la finalitat d’impedir la sortida d’aigua al torrent de Mas Duran.

Una agressió al medi ambient que ve de lluny

En 2003, tal com va informar el portal VilaWeb, el grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció ja van denunciar un abocament incontrolat al Torrent de Mas Duran, mitjançant un col·lector que prové del Polígon Industrial de Can Salvatella. Segons el col·lectiu, l’abocament es va produir durant 6 mesos de forma intermitent durant les 24 hores del dia.

Comparteix: