L’Ecoparc II aboca lixiviats al torrent de Mas Duran

L’Ecoparc, la planta de tractament de residus de Montcada, ha estat abocant aquesta setmana lixiviats de les seves instal·lacions al torrent de Mas Duran, que desemboca al Riu Ripoll.

El passat divendres un veí de Ripollet va alertar d’uns treballs sospitosos al Torrent de Mas Duran, uns treballes que encara continuaven dissabte al matí: sis operaris – quatre d’ells amb un uniforme especial – i dos camions cisterna tiraven aigua neta al torrent mentre una altra mànega xuclava els lixiviats existents a la llera.

Davant la pregunta que se’ls va fer als operaris, un, amb una armilla de l’Ecoparc, va intentar enganyar-nos dient que es tractava d’aigües que provenien del polígon adjacent, senyalant en direcció oposada a l’Ecoparc. Davant d’aquesta resposta, vam rastrejar el torrent i vam poder comprovar que l’Ecoparc tenia una canonada de sortida directa cap ell i, dins del mateix torrent, es podien veure les empremtes dels operaris que havien estat treballant en la zona.

Tot seguit, i gràcies a una trucada a la policia municipal de Montcada i Reixac, una patrulla del cos va presenciar-se al lloc dels fets i va poder comprovar els treballs que estaven duent a terme. Minuts més tard la policia, els operaris i els camions es retiraven del lloc sense “acabar la feina”.

Una agressió al medi ambient que ve de lluny

En 2003, tal com va informar el portal VilaWeb, el grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció ja van denunciar un abocament incontrolat al Torrent de Mas Duran, mitjançant un col·lector que prové del Polígon Industrial de Can Salvatella. Segons el col·lectiu, l’abocament es va produir durant 6 mesos de forma intermitent durant les 24 hores del dia.

Comparteix: