La CUP Nacional diu NO al Pla Director del Centre Direccional

Mentre la CUP de Cerdanyola rebutja presentar una moció per aturar el Centre Direccional, la CUP Nacional ha anunciat una iniciativa que bloquejaria el Pla Director Urbanístic.

centredireccionalLa mateixa setmana que la CUP local i els seus socis de Compromís per Cerdanyola van rebutjar portar al ple d’avui una moció presentada per Stop Direccional per aturar el Planejament Urbanístic del Centre Direccional, la CUP Nacional presentava al Parlament de Catalunya una moció per revocar, entre altres planejaments urbanístics, el del Centre Direccional.

La moció, presentada pels diputats Mireia Boya i Sergi Saladié, proposa “la moratòria de tots els plans directors urbanístics en tramitació en els actuals termes procedimentals i metodològics, fins que s’aprovi la nova llei de territori”. Amb aquesta volen que el Pla Director s’inclogui en la futura legislació amb la finalitat que “responguin al bé comú e incorporin, de manera vinculant, els processos de participació ciutadana i l’avaluació ambiental estratègica, així com el seu debat i consens parlamentari previ a l’aprovació definitiva”. La CUP demana que en un termini màxim de tres mesos es presentin al Parlament el projecte de llei de territori.

Aquesta proposta implicaria la revocació i revisió del macroprojecte especulatiu del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional, que suposa la construcció de 4.000 habitatges, naus industrials i zones de comerç i d’oci al voltant de 17 abocadors, dos d’ells altament perillosos per a la salut de les persones: l’abocador de Can Planas i l’abocador Elena.

Comparteix: