Ciutadans (C’s) de Cerdanyola s’absté en una moció de condemna al franquisme

En l’últim ple ERC va presentar una moció per condemnar el franquisme i els crims comesos per la dictadura. Tot els grups municipals, llevat de Ciutadans (C’s), van votar a favor.

cs franquisme

ERC va presentar al darrer ple una moció amb l’objectiu de condemnar el franquisme i donar dignitat i justícia a les seves víctimes, desaparegudes i les seves famílies. Helena Solà va denunciar que a l’Estat Espanyol encara no s’ha fet res per reparar els crims del franquisme i va anunciar que “fins que no es repari nosaltres no oblidarem i seguirem reclamant dignitat i justícia per les víctimes”.

Helena Solà va recordar que a Catalunya hi ha 260 foses delimitades, però se sap que hi ha 100 més. D’aquest total, només dues han estat obertes, deixant tristament a l’Estat Espanyol en el segon lloc del rànquing mundial d’Estats amb més foses comunes per obrir.

Ciutadans (C’s) s’abstè en la moció

“Nosotros, desde el grupo de Ciudadanos, nos vamos a abstener en esta moción. No obstante queremos dejar clara que nuestra postura es la de una condena total y rotunda al franquismo y a cualquier otra dictadura”. Amb aquestes paraules, Pau Ortolà anunciava que el seu partit, Ciutadans, s’abstindria de la moció impulsada per ERC per condemnar el franquisme i els crims comesos per la dictadura.

Cerdanyola, escenari dels últims afusellaments

Tal com va dir Carles Escolà, Cerdanyola té el trist honor de comptar amb uns dels darrers afusellaments de la dictadura franquista. L’alcalde va aprofitar el seu temps de la moció per dir que és important fer memòria per fer justícia a totes les persones que van ser injustament jutjades en un règim franquista que va començar tal com va acabar: assassinant i afusellant.

Comparteix: