100 dies de Compromís al Govern de Cerdanyola

Fa 100 dies que Compromís per Cerdanyola va començar a governar la ciutat sota la bandera del canvi. Cerdanyola Informa ha fet un recopilatori dels fets que més han donat a parlar durant aquesta primera etapa.

DSC03429Clece, Cerdanyola Aparca, beques escolars, abocadors, antenes, Gespa, càrrecs de confiança, AMI,… molts són els temes que aquest Govern ha tractat però… què ha fet en cadascú d’ells? (Si vols saber més de cada noticia, clica sobre el títol).

Clece
Està estudiant la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de la re municipalització del servei de neteja de les dependències municipals, actualment gestionades per Clece, empresa de Florentino Pérez.

Cerdanyola Aparca
Ha anunciat que posarà en marxa una comissió especial que aportarà informes tècnics (a partir de setembre) per estudiar una solució definitiva que faci que l’empresa sigui sostenible i, fins i tot, s’estudiarà la possibilitat que sigui pública.

Beques escolars
Ha fet una convocatòria extraordinària de beques escolars. S’ha incrementat en 9.388 euros l’import de la convocatòria de beques escolars per al curs actual, que arribarà a 405.002 euros i de les quals es beneficiaran un total de 2.246 alumnes.

Abocadors
Ha retornat el debat del Centre Direccional al ple de Cerdanyola, una mesura feta gràcies a la pressió ciutadanes i de recollida de signatures per demanar-ho.

Antenes
Ha aconseguit aturar, fins al 30 d’octubre, i gràcies al suport dels veïns afectats, la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil a la ciutat. Durant aquest temps Vodafone i Ajuntament estan estudiant ubicacions alternatives.

Gespa
Durant el mes d’agost la UAB va burlar-se de l’Ajuntament i del Govern Municipal enderrocant l’Escola Bressol Gespa sense tenir permís municipal.

Horari biblioteca
Ha aconseguit arribar a un acord per ampliar l’horari de la biblioteca durant el mes de setembre. Aquesta ha passat d’obrir només a les tardes a fer-ho matins i tardes (excepte els dilluns).

AMI
Ha formalitzat l’adhesió de Cerdanyola a l’AMI. Aquesta adhesió té un cost per la ciutadania de 4.900 euros anuals per part de l’Ajuntament i 100.000 euros anuals per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Retrat del rei
Ha retirat el retrat del rei que presidia la sala de plens.

Estelades
Ha aprovat la col·locació de dues estelades als accessos de la ciutat.

Assemblea oberta
Ha realitzat una assemblea oberta per escoltar les opinions ciutadanes amb l’objectiu de preparar la ciutat de Cerdanyola com una «Ciutat d’Acollida».

Primera fira de l’esport
Ha col·laborat, amb l’Associació de l’Esport de Cerdanyola, en la Primera Fira de l’Esport, una fira creada per promocionar l’esport a la ciutat, així com totes les entitats, públiques o privades, que fomenten activitats esportives.

Minideixaderies
Ha instal·lat minideixaderies que permeten la recollida de fraccions diferenciades de la brossa domèstica, facilitant el seu correcte tractament.

Cartipàs, dedicacions i dietes
El cartipàs de Compromís ha reduït les àrees: s’ha passat de quatre àrees a tenir només dues grans àrees: Àrea de Desenvolupament Municipal i Institucional i Àrea de Desenvolupament Social i Territorial. Les retribucions que rebran les regidores del Govern continuaran sent les mateixes que tenia el Govern anterior, sense cap proposta ni modificació a la baixa.

  • Alcalde: 55.873,83 € bruts anuals.
  • Regidores: 46.465,12 € bruts anuals.

Càrrecs de confiança
Ha aprovat la creació de tres places de càrrecs de confiança. La primera plaça assignada ha estat per Lluc Pelàez, ex-alcalde de Figaró-Montmany, com a càrrec de confiança amb un cost per les arques municipals de 45.000 euros/any (una mitjana de 3.700 euros mensuals).

Estabilitat de govern.
Ha aconseguit tenir una estabilitat de Govern gràcies al suport d’ERC, CiU i ICV-EuiA. Tots aquests partits estan elaborant un Pla d’Acció Municipal (PAM) que defineix les línies del govern de la ciutat.

Comparteix: