L’Ajuntament de Cerdanyola promou el Carnestoltes a través del sexisme

El cartell oficial Carnestoltes 2015 de Cerdanyola ha generat molta polèmica respecte la imatge i el paper de la dona que des de les institucions amb “polítiques i criteris d’igualtat” es continua transmetent avui en dia.

detall_cartell_carnestoltes

Detall del cartell del Carnestoltes 2015 a Cerdanyola

Al cartell del Carnaval d’enguany, 2015, hi apareixen tres persones fent-se una fotografia, una de les quals és una imatge femenina. Atès l’èmfasi dels seus atributs sexuals respon, com és massa habitual, al paper normalitzat de la dona com reclam sexual. No ens en sortim, seguim trobant massa sovint que el valor que s’atribueix a una dona resideix especialment a l’aparença i la sexualitat, marcant-nos un llistó amb el qual totes les dones ens hem de mesurar.

No parlem d’arguments de caràcter moralista, sinó que partim d’una postura positiva respecte el sexe, l’hedonisme, la desinhibició. Ni tan sols estem en contra de les imatges sexualment explícites per se, sinó que molt rarament (per no dir mai) el punt de vista és la sexualitat de les dones. La dona és un objecte del desig, no del propi, sinó de la mirada masculina i per a la satisfacció del desig sexual masculí.

És sabut que les imatges són molt més potents que les paraules, i que els manifestos i textos diversos, entren soles. Per això ens resistim i volem que qui té la responsabilitat a l’ajuntament se’n faci ressò i vetlli per combatre la normalització i la interiorització d’aquests estereotips.

 

Carnestoltes FigaRebel

Acció protesta de la Figa Rebel al c/Torrent

Comunicat de “La Figa Rebel”

Desde La Figa Rebel, col.lectiu feminista de Cerdanyola, volem denunciar el cartell de la campanya promoguda per l’Ajuntament de Cerdanyola pel Carnestoltes 2015.

Aquesta Festa, de per si, ja té una forta càrrega sexista assumida per la societat i pensem que la tasca de totes i tots és treballar per canviar aquests rols (molt visibles en les disfresses femenines).

Estem acostumades -i fartes- de veure els mass media i agències privades fent servir la aquestes tàctiques publicitàries. En aquest cas ha estat el propi consistori de Cerdanyola (a través d’una empresa externa) el que ha fet l’ús ofensiu del cos de la dona, amb el vist i plau del Govern.

A més, l’alcaldessa Carme Carmona (PSC) ha estat membre del Grup de Dones de Cerdanyola, fet que augmenta la nostra indignació.
Exigim una rectificació i disculpes del consistori i esperem que no es torni a fer servir el cos de la dona com un objecte.

La Figa Rebel

 

Notícies relacionades:

Setmana boja de colors i disfresses en la festa externalitzada de Carnestoltes

 

Comparteix: