Setmana boja de colors i disfresses en la festa externalitzada de Carnestoltes

Aquesta setmana torna a Cerdanyola el Carnestoltes per omplir el carrer de color i bogeria

batu

Batúkamela a la Rua de Carnestoltes del 2014

Aquesta setmana està plena de balls, disfresses i una rua amb motiu del Carnestoltes 2015. La festa de Carnestoltes és altra de les activitats que el govern (ICV-EUiA-PSC) hi ha externalitzat, és a dir, l’Ajuntament paga altes quantitats de diners a una empresa per que aquesta es faci càrrec dels actes.

Si hi ha una setmana que Cerdanyola està plena de colors, música i bogeria, aquesta és la setmana de Carnestoltes. Les ciutadanes de Cerdanyola podran gaudir d’un munt de propostes per celebrar l’arribada del rei Carnestoltes: rua, ball, enterrament de la sardina,…

Externalització de la festa de Carnestoltes

Des de l’entrada del Govern del PSC, ICV, EUiA, Cerdanyola va patir una onada d’externalització de festes i, la de Carnestoltes no va quedar al marge.

Externalitzar una festa significa que, enlloc de ser organitzada per l’Ajuntament a un baix cost per a totes les ciutadanes, l’Ajuntament paga una gran quantitat de diners a una empresa externa perquè organitzi una festa que, en el 95%, es fa gràcies a totes les ciutadanes que participen. Segons el Govern, aquestes externalitzacions es fan amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i guanyar eficàcia, una postura no gaire creïble, ja que les Festes Majors Alternatives, que són autogestionades, cada any tenen més qualitat i més assistència de públic.

Inscripció de comparses

Les comparses que vulguin participar en el concurs s’hauran d’inscriure a la recepció de l’Ateneu. La data límit d’inscripció és el dimecres 11 de gener.

Calendari d’activitats

Dijous a les 17:30: Arribada del rei Carnestoltes a la Plaça Abat Oliba.

mercatscarnaval

Concursos de disfresses als Mercats de Fontetes i Serraparera

Divendres a les 14:00h: concurs de disfresses al Mercat de Serraparera.

Dissabte a les 10:30: concursos de disfresses al Mercat de Fontetes, amb activitats infantils i una petita rua que recorrerà els carrers del mercat.

Dissabte a partir de les 16:00h: Rua de Carnestoltes (des de l’Escola Saltells). Recorregut: avinguda d’Espanya cantonada amb l’avinguda de Roma, carrer de Francolí passeig  de Cordelles, plaça de Francesc Layret (aturada per fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament), avinguda de Catalunya, avinguda de la Primavera, plaça de l’Estatut i Parc del Turonet.

Dissabte (al finalitzar la rua): Ball de Carnaval al Parc del Turonet amb l’Orquestra Karamba i lliurament de premis del concurs de disfresses.

Dimecres 18 de febrer: a partir de les 11:00h s’iniciarà la vetlla del rei Carnestoltes en la capella ardent instal·lada a la plaça Francesc Layret (Ajuntament). A les 18h: actes d’acomiadament del Rei Carnestoltes i rua fúnebre fins a l’Ateneu de Cerdanyola, on es farà l’enterrament de la sardina.

Dimecres 18 de febrer, a les 19:00h: es crema el taüt del Rei Carnestoltes, amb balls i l’actuació dels Diables de Cerdanyola.

Comparteix: