Què és la T-Mobilitat? Què i qui hi ha al darrera?

La Plataforma Stop Pujades, Plataforma de Moviments Socials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que lluita contra la pujada del transport públic i la congelació dels preus de Metro, Bus, RENFE i FGC, alerta del perill que això suposa a la població la  T-Mobilitat, ja que la Generalitat vol fer partíceps a empreses privades per a entrar en massa a gestionar el transport públic, i ens avisen que aquesta privatització encoberta farà que les tarifes siguin molt més altes.

El 14N Stop Pujades convoca a una xerrada informativa a l’Ateneu del Clot.

Mobilitat_ATM
Què és la T-Mobilitat?

És nou sistema de pagament del transport públic que la Generalitat vol implantar de cara al 2015.
Aquí podràs accedir a l’Informe T-Mobilitat de la Mesa Popular del Transport Públic.

Un desafiament als barris més castigats per la precarització, l’atur i les retallades.

L’augment del preu del transport públic de 2014 va implicar un nou desafiament cap als veïns i usuaris, que vam observar que mentre l’Administració retallava serveis, retirava ajudes i desnonava famílies, castigava la gent que utilitza el transport públic, l’únic del qual disposa per anar a estudiar, treballar o cercar feina.

Santi Vila, Xavier Trias i l’Autoritat del Transport Metropolità: les raons per les quals s’apuja el preu del bitllet

Fa molts anys que la ciutadania pateix increments del preu del transport públic reiterats i desmesurats, circumstància que està convertint aquest servei bàsic en gairebé un luxe. I mentre el re-paguem (amb impostos i bitllets), l’ATM acumula un deute de 540 milions d’euros amb el sector financer, amb tots els interessos que això comporta. Aquest és el pretext que utilitzen per dir que no se’n poden reduir les tarifes.
Però mentrestant, es continuen fent despeses gegantines: el cost previst de la línia 9 del metro (inacabada i amb grans despeses de manteniment i de finançament) és de 17.000 milions d’euros, la VALORACIÓ inicial de l’adjudicació de la futura T-Mobilitat a La Caixa és de 60 milions d’euros, TMB es gasta 35 milions d’euros en els salaris de 603 alts càrrecs, els quals estan fora del conveni col·lectiu, etc.

 

Avui dia els responsables d’aquest despropòsit continuen amagant-se i sense donar respostes a la gent mobilitzada. Amb aquesta situació, doncs, no podem fer més que seguir denunciant i assenyalant la seva màfia.

 

Després de vuit mesos de protestes, Stop Pujades ha aconseguit:

-  L’aprovació per unanimitat al Parlament d’una moció que insta l’ATM a reconsiderar a la baixa els preus del 2014 dels títols mes usats, en especial la T10.
-  L’aprovació de mocions contra l’increment dels preus del transport en una quinzena de municipis i institucions, entre els quals l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.
-  Posar sobre la taula les portes giratòries i la mala gestió de TMB, que manté una opacitat absoluta sobre el seu pressupost i sobre el sou dels  603 membres del seu equip gestor.
- Obstaculitzar els futurs increments tarifaris arbitraris del transport públic.
- La creació per primer cop d’una mesa popular del transport per estudiar la T-Mobilitat.
Per aquestes raons, des de STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC, exigm:
• La retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013.
• La dimissió del Consell d’Administració de l’ATM per no complir la petició popular i la voluntat institucional de rebaixar les tarifes del transport públic.
I pel que fa al nou projecte de la T-Mobilitat, exigim:
• Que qualsevol nou sistema de gestió del transport públic sigui de propietat i gestió publiques.
• La participació ciutadana en la implantació del nou sistema de la T-Mobilitat, que ha de ser un procés transparent, controlat i vigilat des de les administracions i la societat.

• Que no es permeti que un consorci privat pugui arribar a gestionar la privacitat personal en l’àmbit d’un servei públic com és el transport.

Manifest d’Stop Pujades

BitlletsSocials_stopPujades_

 

Convocatòria Xerrada informativa el 14N

t-mobilitat14NDes d’Stop Pujades i la Mesa Popular del Transport Públic (MPTP), us volem convidar a la xerrada informativa que farem el proper divendres dia 14 de novembre a l’Ateneu del Clot. La xerrada consistirà en una exposició sobre la T-Mobilitat, la nova iniciativa privatitzadora d’ATM que cedirà a La Caixa els drets sobre el transport públic.
Malgrat el silenci i el secretisme amb els quals s’han impulsat l’adjudicació d’aquesta iniciativa, des de l’MPTP hem fet una investigació acurada que ha permès plantejar molts dubtes entorn la T-Mobilitat. Aquests dubtes, però, han de ser compartits per totes les entitats i col·lectius que treballen per un transport públic de qualitat i popular i per capgirar aquest model de ciutat insostenible per les nostres veïnes.
Evidentment, després de la xerrada us convidem a participar del debat per començar a traçar estratègies de com frenar aquest nou atac als béns i serveis públics. En aquest sentit, us adjuntem una petita enquesta per conèixer com veieu el panorama actual del transport públic. Us agrairem que la responeu, ja que la vostra opinió ens serà molt útil de cara a fixar els eixos temàtics d’un congrés en defensa del transport públic que s’està ideant per als propers mesos.
Ens afecta a tots i a totes, us hi esperem!!

Més informació:
Web Stop Pujades
Twitter Stop Pujades

Comparteix: