CLECE SA incompleix el contracte del Servei d’Atenció Domiciliària de Cerdanyola amb l’Ajuntament

Les treballadores del SAD denuncien nombrosos incompliments i alerten de la desatenció als veïns i veïnes de Cerdanyola, persones amb un grau de dependència o en situació de fragilitat que són usuàries d’aquest dret social bàsic. Per una banda, l’empresa està amenaçant les treballadores del servei amb l’acomiadament per aconseguir que acceptin nous contractes on s’imposen condicions de treball totalment diferents, malgrat que el plec de clàusules administratives de la concessió obliga l’empresa a mantenir la totalitat de la plantilla i totes les seves condicions de treball. A més, CLECE no reconeix el Comitè d’Empresa legalment constituït i alhora no proporciona el material adequat per a que la plantilla del SAD de Cerdanyola pugui fer les seves tasques correctament, fets que constitueixen greus incompliments de la normativa laboral vigent. Per altra banda el traspàs d’informació entre l’empresa sortint (IMPROSS) i l’empresa entrant (CLECE) ha sigut nefast i els principals afectats són les persones usuàries del servei que estan essent perjudicats perquè no s’està fent l’atenció domiciliària prevista o s’estan duplicant serveis.

El Compromís per Cerdanyola hem alertat en moltes ocasions del perill que suposa deixar en mans d’empreses privades la gestió dels serveis socials bàsics perquè el que fan sistemàticament és reduir costos per totes bandes per tal de guanyar més diners sense tenir en compte la qualitat del servei. La solució passa perquè l’Ajuntament de Cerdanyola sigui el gestor directe a través del Serveis Socials. Malgrat tot, aquesta proposta nostra ja va ser rebutjada pel Ple de l’Ajuntament al gener d’enguany quan PSC, ICV-EUiA, PP, CiU i ERC van decidir que el Servei d’Atenció Domiciliària sigui privada i més endavant CLECE guanyava el concurs per gestionar-ho.

Davant aquesta situació de descontrol absolut en que CLECE SA, després de dues setmanes de gestió del servei ja ha incomplet diversos articles del plec de clàusules administratives que l’Ajuntament va acordar, el Compromís exigim:

1.Que el govern de Cerdanyola, especialment ICV que és qui gestiona les àrees afectades, garanteixi el respecte als drets de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària i el compliment de tota la normativa laboral.

2.Que es procedeixi a la rescissió del contracte i a la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària.

* CLECE SA pertany al grup d’empreses del magnat Florentino Pérez, té més de 63.000 persones treballant i seu a Madrid. El passat mes de juliol l’Ajuntament va privatitzar la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària (l’encarregat d’atendre a persones en situacions fràgils) durant 4 anys amb un cost de 1,8 milions d’euros per a tota la ciutadania.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/clece-incompleix-contracte-servei-atencio-domiciliaria-cerdanyola-amb-ajuntament

Comparteix:

One Response to CLECE SA incompleix el contracte del Servei d’Atenció Domiciliària de Cerdanyola amb l’Ajuntament

  1. Pingback: Les municipalitzacions no arriben: Clece continua gestionant el servei de neteja i el SAD. | Cerdanyola Informa