El MAC recupera la porta de les fúcsies

El Museu d’Art de Cerdanyola ha restaurat la porta original d’accés a la Casa Evarist López, seu del MAC.

fotoportaHDLa porta va ser dissenyada per l’arquitecte municipal Eduard Maria Balcells cap al 1906 i en part va ser desmuntada a la reforma dels anys seixanta. Probablement l’arquitecte va emprar la flor de les arracades de la reina com a símbol de l’ofici del propietari que tenia una joieria a la plaça reial de Barcelona. La porta és un exemple exquisit de la unió de la fusta i el vidre emplomat, de la utilització de la línia corba o “coup de fouet” i de la inspiració floral del modernisme. Destaca el fons de trencadís en vidre gravat florentine imitant la gebrada i les grans flors de vidre catedral i plaqué.

Quan el museu es va inaugurar al 2009, es van poder recuperar els vitralls emplomats i la fusteria inferior, però es va haver de fer una reconstrucció de la part superior. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb el suport d’una subvenció del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, va encarregar a l’especialista Jordi Bonet la restauració dels vitralls que tenien un greu problema estructural. Aprofitant aquesta intervenció, la Brigada de fusters de l’Ajuntament sota la direcció dels tècnics del museu han pogut restituir la fusteria original que va localitzar un dels veïns del barri.

Gràcies a aquesta intervenció i a la tasca i suport de diversos especialistes i institucions, la porta de les fúcsies del MAC torna a lluir esplèndida 100 anys després d’haver estat concebuda.

Comparteix: