Cerdanyola s’integrarà a la xarxa de municipis d’economia social i solidària
Cerdanyola està dins de la vintena d’Ajuntaments que han signat una declaració per crear una xarxa de municipis d’economia social i solidària amb l’objectiu de resoldre les necessitats de la ciutadania a partir d’un nou model de desenvolupament territorial.
Un total de vint municipis catalans – que representen a més del 40% de la població catalana – han signat un manifest per la creació d’una xarxa de municipis d’economia social i solidària, entre els quals es troba Cerdanyola. El document manifesta la necessitat d’explorar un nou model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia per resoldre amb més eficàcia les necessitats de la ciutadania. Així mateix, considera l’economia social i solidaria com un bon aliat per impulsar aquest nou model. Aquesta nova xarxa crearia i mantindria llocs de treball en els municipis, facilitaria els serveis locals a productors, consumidors i treballadors i promourien l’acció ciutadana reforçant els vincles comunitaris.
Amb l’entrada de Cerdanyola a aquesta xarxa, l’Ajuntament es proposa contribuir al creixement de l’economia social i solidaria des del diàleg permanent amb els actors del sector i la creació d’espais comuns on compartir línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos.
A la primera taula rodona que es va convocar -on van assistir-hi l’Ajuntament de Barcelona, Santa Coloma, Badalona i Sabadell – es van traçar les primeres línies de treball, encaminades a estudiar la possibilita d’aprofitar les escletxes que deixa la normativa en matèria de contractació pública per convertir l’economia social i solidaria en proveïdora dels Ajuntaments sense arribar a situacions de dependència. A la mateixa taula també es va parlar de la relació entre economia social i solidaria i la petita empresa del territori o de la necessitat d’un debat sobre la possibilitat de remunicipalitzar serveis com el d’aigua o els residus.
Els Ajuntaments que s’han sumat a la xarxa són: Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Sabadell, Arbúcies, la Bisbal d’Empordà, Cardedeu, Cerdanyola, Manlleu, Mieres, Navàs, el Prat de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos, Terrassa, Viladamat i Viladecans. Aquesta llista està oberta per noves incorporacions, i tots els integrants estan convocats a una nova trobada a Badalona la primavera de 2016.
Pingback: Democràcia econòmica local, balanç provisional | Cerdanyola Informa