L’Ateneu s’omple de gom a gom per aprendre sobre els efectes de les antenes sobre la salut de les persones
La sala sis de l’Ateneu es va quedar petita davant la quantitat de veïns i veïnes que van voler escoltar les paraules de l’enginyer Josep Vilches i la metgessa Carmen Ruiz sobre els efectes de les antenes en la salut de les persones.
Carmen Ruíz i Josep Vilches han sigut les encarregades de presentar la primera d’un cicle de xerrades que està organitzant la Plataforma “No a les antenes de telefonia mòbil al casc urbà”. La següent serà el dilluns 26, també a l’Ateneu a les 19hores i, les següents, a partir de 2016.
Josep Vilches va ser l’encarregat d’iniciar la xerrada per explicar donar una classe magistral del funcionament de l’electromagnetisme, des dels seus inicis fins a l’actualitat, i de l’adaptació de l’ésser humà a aquestes ones. Josep Vilches va alertar que l’ésser humà sempre s’ha anat adaptant a les ones electromagnètiques naturals, però perquè el ritme era més pausat, mentre que en l’última dècada s’està quintuplicant el nombre d’ones i la seva freqüència sense saber, a ciència certa, quines poden ser les conseqüències per a les persones. De fet, va alertar que Catalunya està molt per sobre dels límits recomanats en matèria d’electromagnetisme.
La segona part de la xerrada va ser a càrrec de la metgessa de família Carmen Ruiz, experta en medicina ambiental que, igual que Vilches, va reiterar que hi ha dubtes sobre si l’èsser humà es podrà adaptar a aquest augment bestial d’ones electromagnètiques. Carmen Ruiz va citar estudis de l’Organització Mundial de la Salut en què es preveuen que en els 15 anys vinents augmentin els casos de càncer un 50%. La doctora va relacionar aquestes dades amb l’augment de les ones electromagnètiques que alteren el sistema endocrí i debiliten el sistema immunològic, provocant problemes neurològics, fatiga crònica, alzheimer i, per descomptat, tumors i leucèmia.