El Govern de Sabadell manté converses per aturar la derivació del Taulí cap als centres privats

El Govern de Sabadell vol dir «prou» als llits tancats del Taulí i a les derivacions de pacients cap a clíniques privades que reben, a canvi, diners públics.

HospitalSabadellTauliMalgrat que l’última paraula la té el Servei Català de la Salut, ens que depèn de la Generalitat, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha traslladat als responsables de la Corporació Sanitària Parc Taulí un missatge contundent: obrir tots els llits del Taulí i aturar les derivacions cap a hospitals privats.

Actualment el Taulí acull a pacients de nou municipis del Vallès (prop de 400.000 assegurades), amb una ràtio de 1,13 llits per cada 1.000 habitants. Aquesta ràtio podria ser més alta si l’hospital estigués a ple rendiment, fet que també milloraria les llistes d’espera, principal queixa de les usuàries.

El Consorci Sanitari del Parc Taulí està compost per un consell de govern format per representants de les tres entitats el que conformen: sis membres nomenats per la Generalitat, dos per l’Ajuntament de Sabadell i un per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Segons ha declarat l’alcalde a iSabadell, “El govern és conscient de la infradotació sanitària amb què compta la nostra ciutat i treballem per canviar aquesta situació, que suposa un greuge per als ciutadans i ciutadanes de Sabadell. La posició del govern és que el Taulí recuperi tots els llits oberts”.

Comparteix: