Santi Cayuela (ICV) és contractat a dit a la Diputació

L’exregidor de Cerdanyola, que va abandonar el consistori pel seu estat de salut tot just quan estava sent investigat per prevaricació, ha utilitzat la porta giratòria de la Diputació de Barcelona per passar a cobrar 49.078,72 € com a càrrec de confiança.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Qui va ser regidor a l’Ajuntament de Cerdanyola, Santi Cayuela, que va acabar la seva trajectoria al consistori amb sospites de prevaricació, ha sigut recol·locat com assessor de la Diputació de Barcelona amb un salari de 49.078,72 € distrubuït en 12 pagues mensuals i dos extraordinàries.

Amb aquesta pràctica, ICV-EUiA demostra que no pretén baixar-se del carro de les portes giratòries de la Diputació. Teòricament, la Diputació de Barcelona “s’encarrega de donar suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat de manera més homogènia a tot el territori”, i “coordina serveis municipals i organitza serveis públics de caràcter supramunicipal”. A la pràctica, com s’està demostrant dia a dia, la Diputació és un ens que no és eficient per la ciutadania (massa burocràcia que ralentitza les urgències locals), però si és eficient per recol·locament de polítics, sobretot de ICV-EUiA, CiU, PSC i PP.258ywih

Pressumptes adjudicacions irregulars

Santi Cayuela està denunciat per la Fiscalia Provincial de Barcelona per presumpta prevaricació a l’hora d’adjudicar arbitràriament la gestió de dos espais municipals a la Federació Catalana d’Handbol:

  • Altis: El Casal de l’Esport Altis va ser adjudicat directament per l’Ajuntament al 2008. Aquesta decisió va ser aprovada en un plenari amb vots a favor d’ICV, EUiA, CiU y PSC. Llavors, Fèlix Riba (CiU) era regidor d’esports i Santiago Cayuela (ICV-EUiA) de finances.
  • Piscina de Montflorit i de Fontetes: Les dues piscines municipals de Montflorit i Fontetes també van ser adjudicades a dit per l’Ajuntament a la FCH. Aquesta adjudicació, com la de l’Altis, també es va realitzar l’any 2008.

Manca de transparència en la comissió d’investigació

Al 2013 es va crear una comissió d’investigació per analitzar els contractes de la FCH i l’Ajuntament. Malgrat les “bones aparences”, aquesta comissió com a eina contra les corrupcions i irregularitats a l’Ajuntament està sent inútil, els grups polítics de l’oposició que participen es queixen contínuament de la manca d’informació: informes de supervisió i control d’obres, comptes anuals auditades de 2008, 2009 i 2010,…

Comparteix: