Buenaño proposa clàusules socials en els contractes entre l’Ajuntament i empreses externes

Manuel Buenaño, portaveu del Partit Popular de Cerdanyola, ha proposat incorporar de forma sistemàtica en els concursos públics clàusules socials per millorar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, així com de col·lectius desfavorits en risc d’exclusió.

manuel-buenazo-ple-gener-2015

Imatge: web del Partit Popular

Buenaño ha assenyalat que, si entren al govern en maig, iniciaran un procés per a la inclusió de clàusules socials en la contractació pública de l’Ajuntament i l’empresa municipal, “serà un instrument de caràcter obligatori, que s’inclourà en totes les licitacions que portem a terme”.

El portaveu ha criticat la paràlisi del Govern de Cerdanyola en matèria d’ocupació, i confirma que l’Ajuntament té pressupost per fer lluitar contra l’atur amb més empenta. En aquest sentit, una de les propostes del Partit Popular és utilitzar els instruments que té l’Ajuntament (Llei de Contractes del Sector Públic), per veure “com es pot discriminar de manera positiva determinats col·lectius que necessiten una actuació molt més intensa per part de les administracions públiques”.

 Per al Partit Popular ,les persones que es podrien beneficiar d’aquesta modificació serien les persones perceptores de la renda mínima d’inserció, les persones amb paràlisi cerebral, persones amb trastorn mental o amb discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 65%, les dones víctimes de la violència de gènere, persones víctimes de violència domèstica, els joves que provinguin d’institucions de protecció de menors, les persones vulnerables en situació o en risc d’exclusió social, sempre que aquestes persones beneficiàries estiguin capacitades per a la realització dels treballs o activitats pròpies l’objecte del contracte.

Finalment, Manuel Buenaño ha afegit que “totes aquelles empreses que vulguin obtenir un contracte amb l’Ajuntament de Cerdanyola, estaran obligades a que almenys el 10% dels llocs de treball adscrits a l’execució del contracte s’haurà de reservar a persones amb dificultats d’inserció. I a totes les licitacions augmentarà la puntuació si es contracta a persones empadronades a Cerdanyola.

Comparteix: