Compromís acusa al govern d’inacció davant famílies desnonades

Després d’un llarg procés burocràtic que ha durat més d’un any, el Govern de Cerdanyola va assegurar, al ple del mes de gener, que ja estaven en marxa les obres per adequar per al seu ús sis dels pisos de l’edifici de funcionaris que s’han de destinar a un ús social.

puriDavant d’aquest fet, la candidatura de Compromís per Cerdanyola ha denunciat la manca de sensibilitat amb què s’ha gestionat el tema tenint en compte la situació d’emergència social en què viuen moltes famílies de la vila. I és que després d’un llarg procés burocràtic que ha mantingut durant molt temps aquests sis habitatges municipals sense donar cap ús social, quan és ben patent que són molt necessaris per a aquelles famílies que necessiten un sostre, de cop i volta s’inicien les obres i es tanquen els processos burocràtics que impossibilitaven l’inici de les obres.

Compromís creu que “és indignant que el govern no hagi estat a sobre del tema per a què aquests habitatges ja estiguessin fa temps cobrint les necessitats de la gent i que sigui ara, amb les eleccions a la cantonada, que s’agilitzi el procés”.

Compromís ha volgut mostrar la seva perplexitat davant aquesta actitud insensible i han demanat que el govern faci públic un detallat calendari on s’indiqui quan s’atorgaran aquests habitatges i que se sotmeti a una taula participativa d’agents polítics i socials el reglament d’ús d’aquests sis habitatges, on es detallarà com i qui pot accedir-hi. També demana al govern, en compliment d’acords de Ple vigents, que convidi a l’únic col·lectiu que ha buscat solucions reals als problemes de la gent en temes d’habitatge davant la ineficàcia manifesta de l’ajuntament, que és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Comparteix: