“Para, cuina i pensa” presenta l’Agenda-Receptari Agrosuficient
“Para, cuina i pensa“, aquest és el nom d’una nova iniciativa nascuda al Vallès Occidental. El passat diumenge la vam poder conèixer de primera mà al Casal Cultural i Popular Buirac (c/ Torrent 48).
El projecte va sorgir de la mà de cinc joves amb la inquietud comuna de donar forma i crear “amb les mans i des de la panxa” quelcom reivindicatiu, autogestionat i al marge de la societat de producció i de consum. La idea va concloure amb el disseny i creació d’una agenda-receptari en la que han aportat tot el seu coneixement, experiència i molta il·lusió:
La redacció dels textos en forma de conte, com fil conductor, a més de la correcció ortogràfica i gestió de la comunicació han estat obra de l’Eric Piquet.
Les acolorides i divertides il·lustracions que acompanyen els textos van de la mà de la Ivonne Navarro, no deixen indiferents a ningú!
La sinèrgia de tot el contingut ha estat possible gràcies a l’Alberto Molinero, que ha posat el seu granet de sorra amb la maquetació i edició de l’agenda.
La Lola de Querol i el Manolo Galeonte portaran a terme, amb molta il·lusió i paciència, l’enquadernació manual de cadascuna de les agendes, donant el toc final que les farà úniques.
A més de ser una pràctica agenda de gener a desembre del 2015, recull un petit receptari, informació sobre la influència de la lluna en l’horticultura amb consells i il·lustracions.
Mereix una menció especial l’ús de l’agenda com una plataforma per donar a conèixer projectes autogestionats i d’autoocupació del Vallès Occidental. En aquest cas, participen quatre dels tants projectes que estan en marxa a la zona als que vàrem tenir l’oportunitat de conèixer a la presentació, de part dels seus protagonistes.
Dos són projectes de cultiu ecològic i agrosuficient, a Terrassa trobem l’ “Hort d’en Cándido” i “Cal mosquit” a Barberà. Un altre, també a Barberà, és un projecte d’autoocupació d’elaboració de cervesa artesana “Birra Pithecus“. Per finalitzar parlarem del moviment local “Increïble Comestible”, que cerca integrar l’horticultura com a eina cultural i pedagògica dins l’espai públic de Cerdanyola, donant ús a les jardineres i parterres.
Finalment, l’equip del Para, Cuina i Pensa va agraït el recolzament al projecte que ha estat possible mitjançant les aportacions que s’han fet a través d’un mecenatge (crowdfunding) a Verkami. Aquí us afegim l’enllaç per si voleu fer-vos amb una de les vint agendes, encara disponibles, de les dues-centes que s’han imprés!
Aquí pots gaudir del vídeo de la presentació:
Més informació:
“Para, Cuina i Pensa”
Facebook Twitter
Contacte: paracuinaipensa@gmail.com