Saps què és el TTIP? Com afectaria el TTIP a Cerdanyola?

El TTIP “Tractat Transatlàtntic de Comerç i Inversió”, és un pla comercial que s’està tancant en secret entre la Unió Europea i els Estats Units. A Espanya, aquest pla té el suport de CiU, PSOE, PP, PNV, i UPyD.

Imatge: noalttip

Imatge: noalttip

El TTIP pretén implantar noves normes de comerç entre la UE i EUA, de manera que es veuran beneficiats els interessos de les grans empreses per sobre dels drets de les persones, el medi ambient, la salut, …

CiU, PSOE, PP, PNV i UPyD pretenen, amb el TTIP, protegir la inversió privada sobre els serveis públics, ja que donaria privilegis a grans empreses internacionals especialitzades en sanitat, educació, neteja, …

El partit Ciutadans es manté neutral a la Generalitat, sense una posició clara a favor o en contra, tot i que després van votar CiU, PP i Ciutadans plegats, contra un referèndum participatiu sobre el TTIP.

Com podria afectar al Centre Direccional?

Actualment, el Pla Director del Centre Direccional està aprovat, tot i que hi ha recursos als jutjats per intentar paralitzar, és a dir, segons les lleis actuals, encara podria haver esperances d’aturar tot el pla.

En el cas que el TTIP s’aprovés, les empreses que es volguessin instal·lar al Centre Direccional podrien fer-ho tot i que diferents persones, o els

Imatge: noalttip

Imatge: noalttip

mateixos governs, pretenguin aturar-lo mitjançant denúncies. Això es deu al fet que les empreses acollides al TTIP tindran els seus propis tribunals privats, uns tribunals que estaran per sobre de les lleis que tots coneixem.

El TTIP significaria, per tant, un cop d’estat, ja que trauria poder al poble i al seu govern per cedir-lo a les grans multinacionals.

<Actualitzat> Imatges de la manifestació contra el TTIP a Barcelona (Abril 2015)

Més informació sobre el TTIP:
Campanya ciutadana No al TTIP

CafèAmbLlet: cafeambllet.com/ttip/
Photo published for PP, PSOE, UPyD y CiU unidos a favor de un tratado negociado en...

Comparteix: