La Biblioteca disposa d’un Planetari Mòbil amb propostes per a totes les edats
Fins al 18 de juliol, la Biblioteca Central acull un Planetari Mòbil en el marc del nou programa BiblioLab, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa a la Xarxa de Biblioteques Municipals.
Conèixer els misteris del cosmos i aprendre a diferenciar les estrelles dels planetes, reconèixer les diferents constel·lacions, veure com canvia el cel cada nit… són alguns dels descobriments que poden fer les persones que visitin el Planetari Mòbil que hi ha a la Biblioteca fins al 18 de juliol. Durant aquests dies, són tres les projeccions que es fan a dins el planetari:
- La nena que caminava a l’inrevés (públic infantil i primària): mostra les formes de la lluna, algunes constel·lacions, les marees, la il·luminació de la ciutat i els efectes de la contaminació lumínica en els animals.
- El cel de les estacions (públic primària i ESO): nocions d’astronomia bàsica com ara el firmament de cadascuna de les estacions.
- Un viatge a la biodiversitat (públic ESO i batxillerat): La projecció mostra la gran diversitat biològica que existeix al món microscòpic.
Al web de la biblioteca es poden consultar els horaris i sessions programades. A més, cada dia la Biblioteca ofereix una proposta de creació i experimentació.
El planetari mòbil forma part del programa BiblioLab que recull més de 300 activitats repartides per les 90 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. El BiblioLab és una aposta de la Diputació de Barcelona per una evolució en el model de les biblioteques públiques, que posa l’accent en l’accés al coneixement a través de l’experimentació i les metodologies innovadores i creatives en un entorn de col·laboració obert a la ciutadania. Amb el model BiblioLab, les biblioteques passen a ser espais de cocreació i coinnovació i els usuaris, no només receptors sinó també protagonistes. En el cas de Cerdanyola i emmarcat en aquest programa, es desenvoluparan activitats relacionades amb la ciència i la robòtica.