MES organitza una xerrada per analitzar els “Citilabs”

Dins del debat que s’iniciarà a la ciutat en breu per decidir quin serà l’ús de l’antiga biblioteca Ca n’Altimira, el grup de MES Cerdanyola presentarà aquest vespre la seva proposta: crear un Citilab, un projecte d’innovació tecnològica ciutadana i empresarial).

Cartell citilabAl ple de gener es va anunciar que la ciutadania decidirà quin ús públic tindrà l’espai que va deixar la biblioteca a l’edifici de Ca n’Altimira. Per aquest motiu MES Cerdanyola reprendrà aquest vespre el cicle de xerrades mensuals per presentar la seva proposta: un Citilab. L’acte comptarà amb una ponència del director Gerent del Citilab de Cornellà, Javier González.

Cerdanyola del Vallès s’autodefineix com a ciutat universitària i tecnològica. La  ubicació al seu terme municipal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic del Vallès i del punter Sincrotró al Parc de l’Alba, el projecte d’expansió empresarial més gran de Catalunya, justifiquen l’etiqueta per si sols.

Tanmateix, a Cerdanyola li ha faltat sempre lligar aquestes potencialitats amb la ciutadania i el teixit empresarial de base. Almenys això és el que opina Moviment d’Esquerres Cerdanyola (MES) que ha estat treballant una proposta per ubicar un citilab al cèntric edifici de Can n’Altimira, l’antiga seu de la biblioteca municipal, actualment en desús.

Imatge: laciudadviva.com

Imatge: laciudadviva.com

La proposta de MES s’inspira en el projecte que la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement va impulsar a Cornellà entre finals dels anys 90 i l’any 2007, quan el centre d’innovació i integració tecnològica va obrir les seves portes. Després de visitar les instal·lacions, MES organitza el proper dimecres 1 de febrer la xerrada Siguis innovador al mercat, de l’enginyer i
director del Citilab Cornellà, Javier González. Durant aquest debat, públic i gratuït, es detallarà que és un Citilab així com la seva contribució en la innovació i el desenvolupament de la societat del coneixement.

Amb la seva tasca, els citilabs faciliten la integració de la ciutadania, des dels avis als nens, en programes tecnològics i empresarials innovadors. La seva ubicació a l’antiga biblioteca de Cerdanyola, proposta que presentarà MES al procés participatiu que ha obert l’Ajuntament de Cerdanyola per definir els usos de Can’Altimira, contribuirà a més a relligar la ciutat amb els seus pols d’innovació com és la universitat Autònoma o el Parc de l’Alba.

Convocatòria: Siguis innovador per estar al mercat

  • QUÈ: Xerrada de Javier González, Director Gerent del Citilab de Cornellà.
  • QUAN: Dimecres, 1/02. 19.30 hores.
  • ON: Cal Pintxo (Sant Ramon, 154) Cerdanyola del Vallès.
Comparteix: