Xevi Safont-Tria (CUP): “el nostre referent polític és la utopia i ho volem tot”
La CUP, organització política assembleària amb 25 anys d’activitat política i social en l’àmbit dels barris i els municipis, es presenta per primera vegada a unes eleccions al Parlament de Catalunya. El número 5 de la llista per Barcelona, Xevi Safont-Tria, va exposar el fort compromís de la CUP al llarg de la seva històrica “tant en la lluita per la independència dels Països Catalans com per l’alliberament social”. La CUP planteja la reivindicació per la independència acompanyada de “polítiques pel repartiment del treball i la riquesa, amb noves polítiques fiscals que no castiguin les rendes del treball i el consum”. Safont-Tria considera “inevitable la lluita de classes en un món on una tercera part de la riquesa mundial està amagada en paradisos fiscals i 300 persones acumulen la meitat del capital de tot el planeta, en un país, el nostre, amb 3 milions de persones en el llindar de la pobresa”. Safont-Tria va dir que aa CUP “tenim com a referent polític la utopia i ho volem tot, uns Països Catalans independents i socialistes, una llibertat social completa”, i és per això que es rebutgen la majoria de lleis actuals “que perpetuen una societat injusta i malalta”.
La santcugatenca Núria Gibert, número 13 a la llista per Barcelona, va recordar la tradició de lluita obrera de la nostra comarca, i va defensar la necessitat de la presència de la CUP al Parlament “en un temps d’Ajuntaments segrestats pel pagament del deute, de partits que incompleixen els seus programes i de retallades que són veritables cops d’Estat”. Per la Núria Gibert “ha arribat el moment de començar a desobeir totes aquelles lleis injustes i escollir bàndol per fer front a tots aquells miserables que intervenen els Ajuntaments, aplicar les retallades de drets més dures que es recorden des del retorn de la democràcia i per demanar sacrificis als que més pateixen”.
El membre de la CUP a Cerdanyola, Martí Riba, va definir l’organització assembleària com “un agent més de la unitat popular que no pretén liderar res, si no escoltar i recollir propostes per dur-les al si de les institucions”. Martí Riba va donar pas a representants d’associacions i moviments socials de la ciutat que van demanar el vot per la CUP. Així, Puri Palomar, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, va destacar els processos participatius des de la base que s’impulsen des de la CUP i la seva aferrissada defensa d’una sanitat i educació pública de qualitat. Patricia Posadas, del Casal Popular i Cultural La Clau, va incidir en el que considera maneres de fer política força diferents, arrelades en el teixit associatiu. Miquel Vallmitjana, de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, va denunciar la utilització del deute com a eina de domini i supressió de la sobirania. Jorge Haro, integrant de la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors, es va centrar en el compromís en la defensa del territori de la CUP. Juan Alonso, de Lluita Internacionalista, va acusar als actuals govern de l’Estat i Catalunya d’estar al servei de la Banca. Finalment, la regidora de Compromís per Cerdanyola, Maribel Rodríguez, compartia la visió de la CUP de considerar les institucions com una eina més de treball per anar canviant la societat.
http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/11/16/cup_acte_central.html