Els Afectats per la Hipoteca reclamen solucions a les portes de Caja Madrid

Aquest matí ha començat una concentració indefinida davant les portes de l’oficina de Caja Madrid de Ripollet per reclamar solucions per als veïns de Cerdanyola, Martí Marco, i de Barcelona, Matías González, que seran desnonats aquest mes de setembre.

IMG_2239.JPG_796588395Una trentena de persones es concentren des d’aquest matí a la rambla de Sant Esteve per demanar la dació en pagament i un lloguer social per als afectats Martí Marco i Matías González, de Cerdanyola i Barcelona respectivament.

Martí Marco va aconseguir aturar, amb el suport ciutadà, el desnonament de casa seva el passat mes de juliol mentre que Matías González ha aconseguit aturar la mateixa situació en tres ocasions. Ambdós, si no hi ha canvis d’última hora, estan a l’espera d’un nou desnonament aquest mes de setembre i de que algun responsable nacional de l’entitat financera es reuneixi amb ells per trobar solucions.

El responsable, però, encara no ha contactat amb ells i és per això que aquest matí han iniciat aquest acte de protesta. Segons Martí Marco, l’únic que demana és que si li fan fora del pis “sàpiga que no dec res, que em condonin el deute”.

“Començar de zero”

Marco està treballant en aquests moments i la seva intenció és començar una nova etapa en la seva vida amb l’ajuda de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Càritas i l’Ajuntament de Cerdanyola pels que té paraules d’agraïment. No obstant això, per a ell és imprescindible desfer-se del deute que manté amb Caja Madrid, un cop s’hagin quedat amb la seva vivenda, per poder començar de zero.

Matías González, per la seva banda, també reclama a l’entitat la condonació del deute, després d’haver aconseguit aturar tres desnonaments i tenir nova data per un de nou el proper 13 de setembre. També reclama un lloguer social.

González explica que es troba a l’atur, té al seu càrrec un fill menor i amb els seus 56 anys, segons assegura, l’està sent impossible trobar feina. L’afectat només reclama un treball que li permeti fer front a les despeses que té.

Les concentracions a les portes de Caja Madrid continuaran sense data de finalització a l’espera de que l’entitat plantegi solucions a les seves situacions.

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/09/03/concentracio_caja_madrid.html

Comparteix: