Arriba la festa de la cultura ibèrica

Enguany, els jaciments arqueològics que integren la Ruta dels Ibers celebraran el Cap de Setmana Ibèric l’1 i 2 d’octubre. Les activitats programades giraran al voltant del comerç entre els ibers i altres pobles de la Mediterrània antiga.

Cartell_XVI_Cap_Setmana_IbxricEl Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver torna a participar en el Cap de Setmana Ibèric i ho fa amb un ampli programa d’activitats previstes per a l’1 i 2 d’octubre. L’eix temàtic de la XVI edició del Cap de Setmana Ibèric és el comerç entre els ibers i els altres pobles de la Mediterrània antiga: grecs, fenicis, cartaginesos i romans.

A Ca n’Oliver, durant tot el cap de setmana, es farà jornada de portes obertes i visites guiades a les exposicions del Museu i una gran diversitat d’activitats familiars al voltant del comerç. Activitats que es desenvoluparan al poblat i que han preparat conjuntament el CRAC i els tècnics del Museu.

Dissabte al matí, en Bilos i la Betinin, dos personatges ibèrics, explicaran com es comprava al segle III aC. Per la tarda, el director de les excavacions farà un recorregut per l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers i pel poblat. La visita servirà per a relacionar els objectes procedents de diferents punts de la Mediterrània i els treballs arqueològics.

El diumenge al matí hi ha previstes dues visites guiades, una a l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers i una altra a l’exposició temporal La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la prehistòria catalana. A més es duran a terme cinc tallers familiars connectats entre sí per un joc de pistes.

Les nenes i els nens que participin de les activitats tindran l’obsequi de la Ruta dels Ibers, un dominó en el qual els punts han estat substituïts per monedes i productes comercials antics, i un detall que ha preparat el CRAC expressament per a aquest dia. Per rebre els regals, els participants hauran de triar una espècie de cereal i preparar-lo per poder intercanviar i aconseguir un collaret cartaginès i una màscara d’una deessa grega. També hauran de fer monedes i treballar com a carregadors d’àmfores per poder pagar els tributs que els exigeixen els romans.

Per tancar la festa i com ja és tradició, els poblats de Ca n’Oliver, Puigcastellar de Santa Coloma de Gramenet i les Maleses de Montcada i Reixac es comunicaran amb miralls.

En el Cap de Setmana Ibèric participen els jaciments arqueològics que integren la Ruta dels Ibers, un projecte de Turisme Cultural promogut i coordinat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del país i les tribus que els van habitar.

Comparteix: