El Mercat de Les Fontetes canviarà les plaques d’Uralita

La setmana passada es va reunir el Consell de Comerç Local en una sessió que va tenir com a protagonista la substitució de la coberta de l’edifici principal del Mercat Municipal de Les Fontetes.

Imatge: ar47.net

Imatge: ar47.net

El Consell de comerç s’ha reunit en sessió ordinària per tractar d’assumptes relacionats amb el comerç a la ciutat. Un dels temes destacats fou la informació vinculada a la substitució de la coberta de l’edifici principal del Mercat Municipal de Les Fontetes. Es canviaran les plaques actuals, d’Uralita, per materials més moderns i sense toxicitat associada si hi ha ruptures. Justament alguns desperfectes i el perill latent ha motivat una actuació que es farà durant tot el mes d’agost i que provocarà el tancament del mercat municipal.

El desmuntatge de les plaques d’Uralita el farà una empresa especialitzada en aquests treballs, garantint que no es trenqui cap placa de fibrociment i hi hagi cap perill per ningú. El mercadal dels divendres continuarà en una altra ubicació. Ben probablement serà el Parc del Turonet, on hi cap sense problemes.

La intenció és reobrir el Mercat Municipal de Les Fontetes l’1 de setembre. I el primer diumenge del mes, el dia 18, els placers organitzaran una gran botifarrada i activitats per a infants celebrant els 50 anys de la llotja municipal.
Mentre es facin les obres a Les Fontetes i per qui vulgui comprar producte fresc, podrà adreçar-se a la plaça de Serraperera.

Altres temes que es van tractar van ser la valoració de la Primera Fira del Comerç, els calendaris d’obertures en diumenges, les ordenances de l’Espai Públic, la neteja dels carrers i les actuacions dutes a terme a demanda des comerciants i hostaleres de la ciutat.

I Fira del Comerç

Els reunits van valorar molt positivament la I Fira de Comerç de la ciutat. Xavier Olivé, president de Cerdanyola Comerç i Serveis, entitat organitzadora, feu una valoració molt positiva. Agraint la resposta de la ciutadania i la col·laboració dels comerços associats, entitats, Ajuntament i altres implicats que van fer possible l’èxit de la mostra.

Calendaris d’obertures en diumenges

Per completar els dies d’obertura en festius, s’acorda que els comerços puguin fer-ho els dies 3 i 31 de desembre. D’aquesta manera podran obrir tots els diumenges de desembre.

Ordenances de l’Espai Públic

La regidoria treballa amb l’objectiu de regular les terrasses existents. Tenint en compte aspectes com el pas per vianants, una certa línia estètica i l’adaptació dels vetlladors a l’amplada del carrer. La intenció és treballar colze a colze amb els hostalers per a consensuar el document.

Neteja dels carrers

Al Consell es va respondre a les queixes formulades sobre la neteja de carrers i contenidors. Es va explicar que per fer-la se segueixen protocols establerts. Actualment s’està fent un estudi per veure que es compleixin. De cara a l’estiu va dir que es reforça la neteja dels contenidors, en especial els de brossa orgànica. Davant les queixes de placers del Mercat de Serraperera, de manca de neteja i olors dels contenidors de brossa orgànica. El Govern va demanar la col·laboració dels comerciants perquè informin d’aquestes situacions.

Actuacions dutes a terme atenent les demandes de comerciants i hostalers

El regidor de Promoció Econòmica informa que a partir de setembre i tot atenent la petició dels concessionaris del Mercat Municipal de Les Fontetes, la regidoria de mobilitat farà un estudi per veure si la zona blava habilitada davant de la llotja és suficient. Especialment els divendres tarda, dia de molta activitat.
També s’estudiarà el carrer de Sant Antoni, així com d’altres zones, per veure com funciona la regulació de l’aparcament.

Aparcaments

Segons l’Ajuntament s’està treballant per recuperar la gestió dels aparcaments de rotació. “Quan això es produeixi, serà el moment de plantejar-se una bona campanya de promoció de l’ús dels aparcaments soterrats per ajudar al comerç, la restauració i als serveis amb un increment de la rotació de les places”.

Respecte a la petició dels placers i comerciants perquè el carrer de Pío Baroja esdevingui de doble sentit, s’estudiarà atenent la petició de poder canviar el sentit de la marxa i no haver de marxar lluny per fer-ho.

Vianantitzar l’Avinguda de Catalunya

L’Ajuntament treballa per atendre una altra petició dels comerciants i hostalers per vianantitzar l’Avinguda de Catalunya. Se’n podria fer alguna prova, però la condició d’important via de pas fa que s’hagi d’estudiar prou bé. Al mateix temps, s’està actuant per acabar amb la plaga del pugó que afecta les xicrandes de l’Avinguda de Catalunya.

Regulació del Mercat Antiguitats i el Col·leccionisme

Promoció Econòmica treballa en la regulació del Mercat de les Antiguitats i el Col·leccionisme, junt amb Cultura, estudiant retornar a l’origen d’aquesta activitat. A més a més, l’Ajuntament ha rebut la petició de l’Associació d’Aturats de Llarga Durada per instal·lar al municipi un mercadal com el que ja fan a Ripollet. Actualment es treballa aquest tema.

Respecte a la Mostra de Cuina de la Festa Major del Roser de maig, es va explicar que es treballa per donar-li més possibilitat. Traient-la de la festa major i dedicant-li algun cap de setmana perquè pugui lluir com li pertoca. Quant al Firestoc, ja s’ha fixat l’edició de tardor. Un cop es faci, la intenció és repensar el model, veient si és el que el sector vol i necessita.

Precs i Preguntes
En l’apartat de precs i preguntes els hostalers van preguntar sobre la quantitat que la ciutat va rebre el 2015 en concepte de taxa turística i en què s’han invertit. Van proposar s’estudiï aplicar a la ciutat la zona taronja – aparcament 1 hora ala zona blava gratuït – amb l’objectiu de dinamitzar les zones comercials i preguntaren si a la ciutat es fan campanyes per prevenir el mosquit tigre.
Els comerciants del carrer de Sant Antoni demanaren es podin les tanques d’arbustos de la zona, donat que són molt alts i dificulten la visibilitat d’alguns comerços.

Comparteix: