“La Escalera” presenta el programa del 5è aniversari

L’Associació de Música d’Autor La Escalera ha presentat un programa carregat de música i xerrades amb motiu de la celebració del seu cinquè aniversari.

00001.MTS.Imagen fija001La setmana passada l’Associació Cultural de Música d’Autor La Escalera va presentar al Centre Cultural de Ripollet el programa un programa d’actes amb totes les activitats que realitzaran del 9 d’abril al 10 de setembre amb motiu del seu cinquè aniversari. El programa es caracteritza en que totes les seves activitats són gratuïtes i obertes a tots els públics.

Concert d’obertura

L’aniversari s’iniciarà el 9 d’abril amb un concert d’obertura que porta el títol de “Cinc anys caminant juntes”. L’acte es realitzarà al Teatre Auditori de Ripollet i anirà a càrrec de vuit cantautores: Permiso de la Dama, Patrycia, Dani Bernal, Miguel Ángel Bueno, Javi Jareño, Nelson Poblete, Lidia Uve i Alma de Boquerón. Segons Javier Panadero, tots aquestes cantautores, com les que vindran a l’acte de clausura, són persones que han ajudat molt a l’Associació durant aquests cinc anys de vida.

Les persones que vulguin assistir a aquest primer acte tenen quatre vies per aconseguir una entrada: a l’Aula Ítaca, de dilluns a divendres de 17:30 a 19:30h (Carrer Pedraforca 7, Ripollet), als estudis de Ripollet Ràdio, de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16 a 20h (Rambla Sant Jordi 2, Ripollet), a l’email: alaescalera@gmail.com i a través de Cerdanyola Informa, contactant a través de cerdanyolainforma@gmail.com.

Pintem cançons

Altra activitat que es realitzarà el mes d’abril és “Pintem cançons”, una activitat dirigida a nens i nenes de cinc a dotze anys i que té com a objectiu apropar la música d’autor a les més petites. L’activitat consisteix en dividir una cançó en fragments perquè les participants puguin dibuixar-lo i, un cop acabat, es realitzarà un videoclip amb el resum de l’activitat. Miguel Molina va dir que la intenció era aprofitar l’Any Lorca i trobar una versió d’un poema de Lorca, però “donades les dificultats de trobar una lletra que es pugui adaptar al públic infantil, és possible que no ens puguem centrar en Lorca”, explicava.

Documental: La Habana de la Mafia

El mes de maig l’Associació presentarà, gràcies a la col·laboració de Mollet amb Cuba, el documental “La Habana de la mafia”, realitzat per Xavier Esteve, qui estarà present i participarà al torn de debat que es realitzarà en acabar la projecció. Aquest acte serà a la Sala d’Actes del Centre Cultural.

Mèxic Canta

En agraïment a la gran audiència que el programa de ràdio i televisió “La Escalera” té a Mèxic, l’Associació ha preparat un acte dedicat a la música d’autor mexicana. Aquest s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de “La Tiendita Mexicana” de Cerdanyola del Vallès i es realitzarà al pati del Centre Cultural de Ripollet.

Paco Ibañez

Altre acte que ha inclòs La Escalera al seu programa del cinquè aniversari és el concert que Paco Ibáñez farà el dissabte de Festa Major a Ripollet. La Escalera, dins del programa de l’Any Lorca, va iniciar les converses amb el cantautor per tal d’aconseguir portar-ho al poble. Finalment, va ser l’Ajuntament qui es va encarregar de tancar l’acte.

Concert clausura

El dissabte 10 de setembre La Escalera tanca el seu aniversari amb altre concert ple de cantautors. En aquest cas, l’Associació encara està tancant els nombres que hi participaran.

Un bon balanç dels cinc anys

Els representants de La Escalera que van assistir a la roda de premsa van fer un bon balanç d’aquests cinc anys. Javier Panadero explicava que tot va néixer a partir d’una secció de música d’autor al programa “El Ascensor” i, un any més tard, veient la gran acceptació que va tenir, es va convertir en programa de ràdio, després es va legalitzar com Associació (abril de 2011), i més tard l’Associació va donar fer el salt de Ripollet a Cerdanyola, Barcelona, Mollet i Madrid. Durant aquest creixement, les activitats de l’Associació s’han anat ampliant, realitzant un programa de televisió que s’emet a la tdt de Madrid, xerrades per la recuperació de la memòria històrica i col·laboracions amb altres entitats de les quatre ciutats de l’àmbit d’actuació de l’Associació.

Comparteix: