Unió de la biblioteca i els instituts en una iniciativa de ciència ciutadana

L’acció, dins un projecte molt més ampli i ambiciós, es proposa millorar les competències en recerca dels alumnes de secundària.

Què és l’ISC2?

47060169124_40ca42614a_bEl projecte parteix dels conceptes de BiblioLab (programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals), ciència ciutadana i innovació social. Tots tres giren al voltant de la necessitat de crear nou coneixement a través de l’experimentació i la creativitat dins un marc de col·laboració ciutadana.

“ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència” és un projecte que respon a aquesta necessitat, amb els objectius de: facilitar l’adaptació de les biblioteques públiques als nous escenaris de la societat digital, i afavorir la creació d’entorns oberts a la col·laboració i la participació de la ciutadania.

Quins agents col·laboren en el projecte?

Programa pilot adreçat als estudiants de secundària

L’àmbit d’aplicació del concepte de ciència ciutadana és tan extens com ho vulgui el compromís social. L’ISC2 arrenca, però, amb un programa centrat en els treballs de recerca dels alumnes de secundària, amb el propòsit d’introduir-los en la recerca i la innovació responsable (RRI).

Són tres els instituts del Vallès Occidental que col·laboren en aquesta acció pilot:

Programació de tallers

Dins el marc del projecte, alumnes de l’institut Forat del Vent assistiran als tres tallers previstos a la BCC:

  • “EL Treball de Recerca: contingut i estructura, aspectes formals, recerca d’informació, bibliografia”. Dijous 30 de maig de 10.30 a 13.30 h.
  • “Repercussió del Treball de Recerca”. Dijous 20 de juny de 16 a 19 h.
  • “Eines digitals”. Dijous 27 de juny, 10.30-13.30 h.

Repte de futur

Estimular la creació de coneixement amb els ciutadans com a protagonistes, és un dels eixos de treball de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La ciència ciutadana ha de veure en les biblioteques una oportunitat de futur i de transformació social. L’ISC2 és el primer tram d’un llarg camí. Font: Biblioteca Central de Cerdanyola.

Comparteix: