El MAC celebra el Dia Internacional dels Museus i La Nit dels Museus

El MAC celebra el Dia Internacional dels Museus i La Nit dels Museus amb un programa carregat d’activitats que de ben segur et faran gaduir de principi a fi!

Divendres 18

19h. Conferència Destrucció i salvaguarda del patrimoni artístic cerdanyolenc a la Guerra Civil
A càrrec de Patxi Ocio, autor de la tesi doctoral sobre la salvaguarda del patrimoni cultural a la Guerra Civil al Vallès Occidental. La xerrada s’engloba en el programa de l’exposició D’entre les cendres. L’art que va sobreviure a la guerra, que alhora forma part de l’exposició extensa i simultània de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona 1939. L’abans i el després. Descarregeu el tríptic aquí.

19:30h.Diàlegs primigenis. La Col·lecció Adell
Presentació d’un diàleg entre una sel·lecció de peces de diferents cultures africanes de la Col·lecció Adell a través de sis arquetips: el Déu, la Mare, la Persona, l’Ombra, l’Heroi i la Bèstia.
La col·lecció de Pere Adell, incansable col·leccionista vinculat també en primera persona a la producció artística, i amb un especial interés per l’art africà, permet rellegir les col·leccions permanents del MAC des d’altres punts de vista.

Dissabte 18

 18:30h. Àfrica en femení.
Projecció del documental Història de la Jankey Jassey del projecte Àfrica en femení i la xerrada El rol de les dones a l’Àfrica Occidental i el seu procés migratori. Aquesta comptarà amb la participació de la periodista Clara Roig, el fotògraf Toni Arnau i la membre de la Unión de Mujeres Africanas en España, Mariana Barrow, que explicarà la seva experiència migratòria des de Gàmbia.

21:30h. Ana Maria Smith. Una artista esborrada
Cloenda de l’exposició Ana Maria Smith. Una artista esborrada amb una visita guiada a càrrec de la il·lustradora Ivonne Navarro, que també presentarà un retrat que ha fet de l’artista. Descarregeu el tríptic aquí.

22:30h. VII Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola
Amb tres hores continuades de curts realitzats a la ciutat. Descarregeu la programació aquí.

Comparteix: