Es consolida el Punt Lila de la Festa Major del Roser de Maig 2019

La Festa Major de Cerdanyola del Vallès va establir, per segona vegada, un Punt Lila durant les nits de festa, en compliment del Protocol “Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals (2016).

punt_lilaEl Punt Lila és un dispositiu d’abordatge de les violències masclistes i lgtbiqfòbiques que oferia suport i seguretat en front les violències i, informació, debat i reflexió entorn el feminisme. Durant la festa del Roser de Maig es va situar al Turonet: divendres i dissabte i al Parc Xarau: diumenge.

El Punt Lila no era un dispositiu aïllat, es coordinava amb la Xarxa d’Agents Preventives: persones sensibilitzades en aquest àmbit, que portaven una xapa identificativa i el Protocol d’abordatge de les violències masclistes de la ciutat, configurat per diversos serveis: cossos de seguretat, centres de salut, centres educatius, Serveis Socials municipals, Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI), entre altres agents que el configuren.

Durant tota la nit hi va haver gent interessada en conèixer el Punt Lila i interaccionant amb les dues professionals que el gestionaven, així com, jugant amb les dinàmiques i reflexionant vers les violències, les diversitats sexuals i de gènere, entre altres.

Comparteix: