Professores de la UAB es mostren contraris a la retirada de símbols en favor dels presos polítics

Més de mig centenar de professors i professores de la Universitat Autònoma de Barcelona han denunciat, a través d’un manifest, que la retirada dels símbols a favor dels presos polítics per ordre de la Junta Electoral també ha afectat als seus propis despatxos.

Columnes_UABCiutadans continua en la seva batalla contra la simbologia independentista. Aquesta vegada ho ha fet denunciant a la Junta Electoral la simbologia a favor dels presos polítics i exiliats que hi ha a la universitat. La Junta Electoral l’hi ha donat la raó i el rectorat a fer complir la resolució, motiu pel qual, més de mig centenar de professors i professores han signat el següent manifest:

Benvolguts professors, membres del PAS i estudiants, Com ja heu pogut comprovar, durant el dia d’ahir es van retirar, per ordre superior, les diverses pancartes, retolacions o senyals que alguns professors teníem als despatxos i que manifestaven públicament la nostra protesta per l’existència al nostre país de presos polítics.

Nosaltres no volem entrar en les raons de la universitat i del deganat per a prendre aquesta iniciativa. A hores d’ara, qualsevol acció de protesta, de contestació o de dissidència passa pel filtre de la por. La por d’un procés penal, d’una sanció o d’una pena. És la por qui regeix avui al nostre país les actuacions públiques i l’expressió de les opinions, ni que es tracti d’expressions cíviques tan elementals com les relatives a l’exercici dels drets bàsics de la persona. Entenem que és el nostre deure de persones i d’universitaris de manifestar la nostra repulsa a la violació dels drets bàsics de la persona, i això en tota circumstància, hi hagi o no eleccions i siguin quines siguin les persones empresonades per motius polítics. El retorn de la repressió i de la por a la nostra vida col·lectiva ha de suscitar una reacció unànime de la nostra societat i especialment dels universitaris, dipositaris cabdals dels principis de l’humanisme.

Comparteix: