La periodista Rosa Ma Calaf i el soci de la productora de cinema Metromuster, Xavier Artigas, conversaran sobre l’era de la postveritat

La trobada, moderada per la periodista Mònica García, es farà el 30 d’abril, a partir de les 18:30h a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

dialegs_per_la_pauEl concepte de veritat ha patit un trasbals en els darrers temps. L’era contemporània, caracteritzada pel soroll mediàtic, el bombardeig de (des)informació no contrastada, el ritme trepidant i el relativisme postmodern, inaugura un nou ordre mundial on les fronteres entre allò cert i allò fals, entre allò real i allò només versemblant es difuminen: conèixer la veritat ja no és tan rellevant.

La periodista i ex-corresponsal de RTVE, Rosa Ma Calaf,  i el soci de la productora de cinema Metromuster, Xavier Artigas, especialista en realitzar documentals que desmunten els falsos relats hegemònics al voltant d’uns fets (“Tarajal. Desmuntant la impunitat”, “Ciutat Morta” o “Idrissa. Crònica d’una mort qualsevol”), parlaran sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, sobre la degradació de la democràcia, sobre l’emergència dels populismes i dels discursos de la por i la construcció de l’enemic, sobre com el poder domestica la ciutadania. On s’amaga la veritat? Podem viure al marge d’ella? Quin camí cal que recorrem per tornar a ella?

La xerrada forma part del Cicle de Diàlegs sobre Pau i Seguretat Humana, coorganitzat per la Universitat Internacional de la Pau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, acollirà en el Marc del Programa de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. la periodista del Tot Cerdanyola, Mònica García, moderarà la conversa entre Rosa Ma Calaf i Xavier Artigas.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Diputació de Barcelona donen suport a l’acte.

Comparteix: